Skøyteløper Camilla Lund sjokkerte alle – inkludert seg selv – da hun i fjor suste inn på tiden 4.07,3 på en 3.000-meter i Inzell. Sist helg gikk hun samme distanse på 4.14,9 under norgescupstevnet i Vikingskipet på Hamar. Det er hennes soleklart beste tid på distansen på norsk is.

- Det var en overraskende god tid og fire sekunder raskere enn i et stevne i Stavanger, forteller hun.

Isolert på hotellrom

For hver 3000 meter denne høsten har hun presset ned tiden noen sekunder. Det tyder på at melhusjenta har gjort mye riktig i sesongoppkjøringen. Etter at hun ble tildelt landslagsplass i vår har hun i større grad kunnet konsentrere seg om å forbedre seg på isen.

- Både sosialt og treningsmessig er det veldig bra. Jeg har mer kvalitet på treningene, forteller hun.

Når Trønderbladet prater med Lund er hun «kastet» ut fra leiligheten landslaget disponerer i Stavanger. Dagen etter toppløpet våknet hun opp med sår hals og det passer svært dårlig. Kommende helg arrangeres NM enkeltdistanser i Stavanger og mesterskapet er også uttaksstevne til verdenscupstevnet i Heerenveen om noen uker.

- Jeg er heldigvis bedre enn i går, men det er veldig kjedelig å bli syk. Jeg tenkte bare «nei, nei, nei» da jeg våknet opp, men jeg kan ikke gjøre annet enn å spise godt og slappe av. Jeg ser en del på Netflix, forteller hun om hvordan hun får dagene til å gå alene på et hotellrom.

- Alt å vinne

22-åringen satser på at den milde forkjølelsen går fort over og at hun kan stille til start i Stavanger.

- Etter planen skal jeg gå de lengste distansene, 1.500, 3.000 og 5.000 meter. Med det løpet (4.14,9) bak meg, tror jeg det skal gå bra. Det er sjelden jeg reagerer bra på sykdom, men nå har jeg selvtillit i kroppen. Og isen i Stavanger er bedre enn den på Hamar, forteller hun.

- Som en del av landslaget, kjenner du noe ekstra press på at du må gå fort denne sesongen?

- Jeg avsluttet sist sesong så dårlig at jeg har egentlig alt å vinne, sier hun.

Lund fikk gå VM på hjemmebane sist sesong, men slet med formen og endte helt sist.