I dag ble kjent at Marit Bjørgen ikke reiser til høyden med resten av landslaget. Landslagssjef Vidar Løfshus mener 36-åringen har mer utbytte av å trene på rulleski hjemme i Norge siden hun fortsatt ikke kan holde på med løping.

Skidronninga har flere ganger måtte utsette comebacket på grunn av skader, blant annet stod hun over NM del 2 i vår og hun kunne heller ikke stille til start i Toppidrettsveka sist uke. Jørgen Graabak har sammen med Bjørgen sørget for mye gulljubel i Gauldal og gauldalingne jevnlig på samlinger og via sin felles utstyrsleverandør Craft. Kombinerthelten fra Sotsji-OL tror at vi får se Bjørgen i langrennssporet igjen.

- Løping viktig trening

- Bjørgen er Bjørgen. Hun kommer helt sikkert tilbake og helt sikkert på medaljenivå. Men jeg tviler på om hun tar (Therese) Johaug, klarer hun det blir jeg veldig imponert. Johaug er blid og trygg på seg selv og det er godt utgangspunkt. Vi hadde en felles samling og det gikk unna på løpeøkten, for å si det sånn, forteller Graabak.

Graabak mener det er uheldig at Bjørgen må holde seg unna all løpetrening.

- Kapasitetsmessig er det viktig å løpe og Marit skulle nok ønske at hun kunne gjøre det også. Du kan erstatte mye med rulleski, men det er fint å være anvendelig. Løping er fin avveksling for beina, sier han.

Tror på Marit

En av plussene for Marit er at hun har bygd mye kapasitet gjennom en lang karriere og Graabak har da også tro på at hun kommer tilbake.

- Jeg har tro på henne. Jeg håper hun kommer tilbake og det tror jeg hun gjør også, sier kombinertutøveren, som i dag trente på Toppidrettssenteret i Granåsen.