Sesongens andre og siste aktivitetsdager på hockeybanen på Hølonda trakk 20 lag med spillere opp til ti år. Dette er noe færre enn det har pleid å være, men leder for Leik hockey, Lillian Eid, sier det er naturlig i og med at helga denne gang sammenfalt med vinterferien.

Les også: Her er det kanonforhold

Les også: Tok sitt første VM-gull som mor

Rundt 200 barn kom for å spille, og på lørdag var det hockeyskolene, mikro og de yngste mini-spillerne som var på isen. På søndag spilte U9- og U10-lagene.

–Arrangementet har gått veldig bra! Vi var spente da vi så været tidligere i uka, men vi var heldige. Vi er glade så lenge det er oppholds, smiler Eid.

Dyrt i drift

Aktivitetsdagene er kjærkomne økonomisk sett for klubben, og Leik er de eneste i kretsen som får lov til å arrangere dette to ganger i løpet av sesongen. Kjøleanlegget på banen er svært dyrt i drift, og av samme grunn velger de å slå av den 1. mars. Etter der er det naturlige vær- og føreforhold som avgjør hvor lenge isen kan vedlikeholdes og prepareres.

–Kjøleanlegget koster oss rundt 30.000 kroner i måneden, forteller Eid.

Sesongen er dermed på hell.

Les også: Endelig på egen is

Det la ingen demper på gleden og innsatsen i helga. Barna koste seg i en uformell turnering uten kamprapporter og sluttspill, og med premier til alle. Foreldrene stiller opp på dugnad for å organisere det hele, og selge brus og pølser i kiosken.

Hockeyfamilie

En av dem som spilte på lørdag var Kirstin Blokkum på fire år. Hun kunne fortelle av hun har gått på skøyter siden i fjor.

–Jeg går på hockeyskole, og Jakob går på mikro, forteller hun.

Jakob er storebror, og lillesøster på ett år må vente litt til før hun kan ut på isen, sier Kirstin.

–Vi har nok skøyter hun kan få arve når den tid kommer, smiler hockeypappa og trenerassistent Kjetil Blokkum.