Onsdag ettermiddag ble det klart at Ola Solbakken (19) går fra Rosenborg til Ranheim. Melhusbyggen har skrevet under på en toårskontrakt med klubben som rykket opp til Eliteserien forrige sesong.

- Jeg har visst om overgangen en god stund, men den gikk ikke helt i boks før i ettermiddag. Det er godt å få det hundre prosent bekreftet, sier en fornøyd Solbakken til Trønderbladet.

- Best å ta steget bort nå

19-åringen forteller hvorfor han forlater Norges mest suksessrike fotballag til fordel for den «lille» klubben fra fjæra.

- Jeg har allerede trent en del med Ranheim. De har en bra gruppe med spillere og mange av dem er trøndere. Laget har ambisjoner om å holde seg oppe i Eliteserien. Jeg har rett og slett troen på opplegget deres, sier han.

- Valget ditt viser vel at det ikke er pengene du går etter?

- Nei, jeg valgte Ranheim fordi jeg ønsker å spille fotball på høyest mulig nivå. Jeg føler meg litt ferdig med akademifotballen. Det er best at jeg tar steget bort nå, forteller Solbakken, som vet at det også var interesse fra OBOS-klubben Levanger.

Håper på spilletid

Nå må kantspilleren overbevise Ranheim-trener Svein Maalen om at han er riktig spiller å satse på når sesongen starter til våren.

- Det blir tøft å spille seg inn på laget, men det er muligheter. Alt er opp til meg selv. Så lenge jeg presterer får jeg spille, sier han.

- Hva tror du at du kan tilføre Ranheim-laget?

- Jeg er jo ving og klubben har selv sagt at de har manglet en ordentlig ving. Jeg er fortsatt ung og kan ta store steg de to neste årene, forteller Solbakken.

Mål om å holde seg skadefri

Fotballspilleren fra Melhus er ikke den eneste RBK-spilleren som nå har meldt overgang til Ranheim. Både Glenn Walker og Sivert Solli skal spille for klubben kommende sesong.

- Det er artig at jeg får fortsette å spille med kompiser fra Rosenborg. Selv om mye blir nytt, får jeg med meg litt av det trygge, sier han.

For rundt to år siden fikk Solbakken en alvorlig ryggskade. Dette førte til at han måtte se de fleste av fotballkampene fra sidelinjen.

- Nå er jeg frisk. Hovedmålet mitt for sesongen er å holde meg skadefri og få lagt et skikkelig godt grunnlag, forteller Solbakken.