Alle prestasjonene, forbilde for barn og unge, og ambassadør for hjembygda Rognes. Ordfører Sivert Moen i Midtre Gauldal synes naturligvis det er vemodig at Marit Bjørgen velger å legge opp.

- Det er på mange måter trist, og det blir nok litt spesielt å følge med på langrenn uten Marit. Samtidig legger hun kanskje opp på riktig tidspunkt. Hun er tidenes vinterolympier, og det skal godt gjøres å ta fra henne den rekorden, sier ordføreren til Trønderbladet.

- Du frykter ikke at det blir mindre oppmerksomhet rundt Rognes og Midtre Gauldal nå som Bjørgen legger opp?

- Nei, det gjør jeg ikke. Det Marit har bidratt med i alle år, vil hun fortsette å gjøre på andre måter. Andre som ønsker å oppnå noe stort kan strekke seg etter henne. Hun har viset at det er mulig å nå langt med vilje og hardt nok arbeid, forteller Moen.

Rognes IL har hatt stor betydning

Ordføreren tror Bjørgen har hatt en stor fordel av å være en del av en så liten klubb som Rognes IL.

- Det var godt skimiljø på Rognes da hun vokste opp. Flere lokale trenere støttet henne og gjorde at hun likte det hun holdt på med. Det tror jeg hadde mye å si for utviklingen hennes, sier Moen.

Neste helg, 14. og 15. april, arrangeres Marit Bjørgen-Rennet på Støren. Skidronningen har meldt sin ankomst, og Moen forteller at representanter fra kommunen kommer til å være der.

- Etter dagens beslutning blir det et veldig spesielt arrangement. Vi legger opp til mer underholdning enn vi pleier å gjøre, uten at jeg kan si så mye mer, forteller han.

Planlegger Bjørgen-hyllest

På spørsmålet om Midtre Gauldal kommer til å hylle Bjørgen på andre måter i fremtiden, svarer Moen:

- Det kommer vi helt sikkert til å gjøre, men jeg vet ikke når det blir. Vi har noen langsiktige planer, uten at vi har vært så konkrete. Vi ønsket ikke å starte et slikt arbeid før hun virkelig la opp, sier han.

- Hva har Bjørgen betydd for hjemkommunen opp gjennom årene?

- Marit er og har vært en ledestjerne for oss, og det tror jeg hun fortsatt kommer til å være. Det er ikke sånn at hun inntar pensjonisttilværelsen ennå. Kanskje hun får seg en trenerjobb? Marit er en reflektert person som egner seg til det meste, forteller Moen.

- Det er heller ikke umulig at vi får en ny skistjerne om 15 år, fortsetter han, og sikter naturligvis til sønnen Marius, som i dag er to år gammel.

Stolt kommune

Midtre Gauldal kommune retter en stor takk til Marit for alt hun har gjort. Rognes og Midtre Gauldal er stolt over å ha vært hennes hjemkommune, skriver kommunen i en pressemelding:

«Marit har vist en hel verden at det går an å bli «Best i verden – her» - altså fra Midtre Gauldal. Marit vokste opp på Rognes og har alltid lagt vekt på betydningen oppveksten her har hatt for hennes utvikling, både idrettslig og som menneske.

Vi er imponert over hennes unike idrettslige prestasjoner. Måten hun representerer Norge og Midtre Gauldal på er enestående. Vi kunne ikke fått en bedre ambassadør, i tillegg stiller Marit alltid opp for hjemkommunen og er seg selv.

Marit har kvalifikasjoner som menneske som vi setter umåtelig pris på, og er et fantastisk forbilde. Hun er en stor inspirator for barn og unge, ikke bare på Rognes men i hele Norge.

Midtre Gauldal kommune takker igjen Marit for hennes fantastiske innsats og prestasjoner. Vi ønsker henne lykke til videre og vi vil alltid ønske henne velkommen tilbake til Midtre Gauldal.»