Lørdag spilte Flå/Lundamo/Støren sin siste seriekamp før jul. Laget som denne sesongen spilller i 4. divisjon, har hatt en strålende sesong og topper tabellen med 16 poeng.

I helga fikk de besøk av Surnadal i Horghallen. Motstanderen ligger tredje sist i avdelingen og ble som ventet ingen stor oppgave for grønntrøyene.

Flå/Lundamo/Støren tok tidlig tak i kampen og ledet med fem mål allerede etter ti minutter. Et kruttsterkt forsvar slapp bare inn tre mål før hvilen, og hjemmelaget ledet overlegent til pause med sifrene 17-3.

Surnadal var aldri noen trussel for jentene. For Flå/Lundamo/Støren handlet det hele om å score mest mulig mål. Da dommeren blåste sluttsignalet sto det 29-7 på resultattavla.

- Gjør ikke en spesielt god kamp

Monica Gjersvold og June Grøtte ble hjemmelagets toppscorere, med henholdsvis syv og fem scoringer. Selv om det ble en enkel seier, er de ikke helt fornøyd med egen prestasjon.

- Vi møter et bunnlag og føler ikke at vi gjør en spesielt god kamp. Vi kunne kanskje hatt 10-15 mål til, sier Gjersvold.

- Det var mange tekniske feil, både på kontra og når vi skal gjøre enkle pasninger. Det må forbedres, enkelt og greit, legger Grøtte til.

Monica Gjersvold og June Grøtte på Flå/Lundamo/Støren er fornøyd med å ta juleferie på toppen av tabellen.

Har tatt store steg siden nedrykket

- Nå tar dere juleferie på tabelltopp, hvordan føles det?

- Det er ingenting som er bedre enn det. Å ligge på topp er jo målet vårt, sier Grøtte og smiler.

Lagvenninnene forteller at laget har tatt store steg etter de rykket ned fra 3. divisjon i fjor.

- Vi har jobbet med hele gruppa og forbedret spillet vårt, både i forsvar og angrep. På trening har vi veldig mye fokus på kontringer. Der føler jeg vi har blitt bedre enn i fjor, sier Gjersvold.

Nå venter en velfortjent håndballpause for spillerne på Flå/Lundamo/Støren. Men jentene tar ikke helt ferie.

- Vi skal ha to treninger før jul og 2. juledag spiller vi en treningskamp. Vi er tross alt et 4. divisjonslag og kan ta oss en litt lengre pause, forteller Gjersvold og ler.

- Satser på opprykk

Marte Grøtte Berg var jentenes trener for anledningen. I likhet med spillerne var hun middels fornøyd med kampen mot Surnadal.

- Resultatet i seg selv er bra, men det var ingen høydare av en kamp. Vi hadde alt for mange skuddbom og gjorde flere tekniske feil. Med et tempo som gikk i rykk og napp, var det egentlig en vanskelig kamp, sier Grøtte Berg.

Øverst på tabellen har laget et mål om å ligge når sesongen er ferdig til våren.

- Nå er det bare å jobbe på videre og satse på opprykk. Vi har uten tvil et godt nok lag til å rykke opp, forteller treneren.

Flå/Lundamo/Støren (i grønne trøyer) hadde full kontroll i hjemmekampen mot Surnadal. Foto: Fredrik B. Lange