Noen ganger er det de firbeinte som gjør seg bemerket, andre ganger de tobeinte. Denne gangen var det de lokale kuskene og trenerne som satte mest farge på forestillingene, ved å seire med både innen- og utenbygds travere. Travbygda Melhus gjør stadig mer ut av seg på Trondheims-ovalen når vinnere ropes opp.

Trøan slo an tonen

Jan Roar Trøan slo an tonen i kveldens aller første løp. Melhustraveren Bacalao Va Bene er en seksåring som virkelig innehar en formtopp om dagen. Spillerne gjorde den til knepen favoritt foran Euroncandidcamera og Jomar Blekkan. Sporet kunne ikke forsvares, det ble å innlede som fjerdehest. Runden igjen ble ekvipasjen med i angrep i andresporet. Blekkan så lenge ut til å ta seieren, men Bacalao Va Bene var godt i siget og tok seg forbi før mål.

– Nå gleder vi oss til rikstotoen, meldte Trøan, som ga uttrykk for at det ble mer tempo i løpet enn man hadde regnet med. – Det ble å kjøre det forteste vi rakk. Vi gjorde om på utstyret til den forrige starten, og det slo positivt ut.

Sjoner med sjuendevalg

Trøan sto altså ikke for noe sjokk, men det gjorde Arve Sjoner. Crazy Victor sto med kun to seirer på 44 starter. I år var Fannrem-traveren seiersløs på 15 forsøk. Fra spor sju bak vingen ble det en rolig innledning. Idet 500 meter gjensto, var sjuendevalget i angrep. Flere kjempet om seieren, men Crazy Victor hadde størst fart og vant sikkert foran Borga Go On.

– Den har ikke for vane å vinne, lød det fra Sjoner, som var omtrent like overrasket over resultatet som spillerne.

Knallsesong for Bjørnbeth

Et enda større sjokk en Sjoner sørget Ragnhild Bjørnbeth for, med Viggja-traveren Bernard. Den fire år gamle hesten sto uten seier på 14 starter.

Fireåringen travet lenge som sjuendehest i feltet. Mot den siste svingen var den med blant de fremste. I oppløpskampen tok Bernard seg forbi Komnes Omer samtidig som den holdt favoritten Sirikit fra livet.

– Det er alltid artig å vinne travløp. Denne har vi ventet på siden den var tre år. Jeg følte at den var litt undervurdert akkurat i dag, uttalte en tilfreds kusk. Med denne seieren rundet Ragnhild Bjørnbeth en million kroner innkjørt i 2017-sesongen. Aldri har hun vunnet flere løp, aldri kjørt inn mer penger, stalljenta fra Melhus er med ande ord i ferd med å legge sin suverent beste sesong bak seg.

Mjøen vant med ny hest

Thomas Mjøen har allerede per i dag slått sine tidligere personlige rekorder i én sesong med solid margin.

I løpssammenheng var Tingvoll-traveren Møre Bella et nytt bekjentskap for amatørkusken, men ikke for det spillende publikum. André H. Stensen vant med hoppa i forrige måned. På den prestasjonen var hun favoritt til tross for 40 meter tillegg. Møre Bella viste seg da også som den beste hesten i løpet. Røyns Bror skulle bli hesten å slå, men den måtte gi tapt for hoppa fra Møre.

– Det er veldig stor fart i henne. Det ble å vente i det lengste og kjøre til slutt, meddelte seierskusken.

Garberg avrundet kvelden

Bjørn Garberg avrundet kvelden i siste løp med C. Brillianto, hjemmehørende på Fannrem. Treåringen har vist seg som en hest med visse kvaliteter, uten å være særlig betrodd av spillerne. Garberg overtok teten etter 500 meter, men overlot senere til Blekkan-traveren Red Hot Fire I.V., som så ut som en vinner ut av siste sving. C. Brillianto kom imidlertid lett tilbake og snøt Blekkan for seieren uten vanskeligheter.