Nora Bakke (15) kom til to finaler i hennes første nasjonale mesterskap. Melhus-jenta som løper for Byåsen ble nummer fire på 60 meter hekk, og numer fem på 200 meter under junior-NM i friidrett i Steinkjerhallen i helga.

- Jeg er fornøyd med dette, oppsummerer Nora som også løp 60 meter. Her ble hun utslått i semifinalen.

Nora innledet mesterskapet med klar pers og 9,33 på 60 meter hekk. I fortsettelsen ble det femteplass på 200 meter. Her perset hun med et halvt sekund til 26,38 i forsøket. I finalen gikk det ikke like fort.

- 60 meter flatt var ikke like bra som jeg hadde håpet. De to løpene der jeg kom til finalen var bra, men jeg overgikk ikke meg selv, sier 15-åringen som ikke var veldig langt fra en medalje.

- Ga mersmak

Hun understreker at mesterskapsdebuten var en positiv opplevelse.

- Helt klart. Dette ga mersmak, understreker hekketalentet. Normalt er hun bedre på 80 meter hekk som de løper utendørs.

Nora driver ikke bare med friidrett, hun spiller også fotball på Melhus.

- Jeg startet med friidrett for tre år siden. Først gikk jeg i Børsa som den gang hadde et meget aktivt miljø. Nå er det ikke like stor aktivitet der, avslutter hun.

- Dette var ikke så bra

Rakel Bakke (18) tok medalje på 400 meter under UM utendørs i Bergen i fjor høst. I helgen ble det sjetteplass på favoritten, og sjuendeplass på 200 meter (26,17). Rakel som har slitt både med skader og sykdom den siste tiden var skuffet over sine prestasjoner.

- Det var innendørspers på 200 meter, sier Rakel, som var beste løper som ikke fikk finale på den distansen.

Rakel Bakke (nummer 527) ga alt i junior-NM i Steinkjerhallen i helga. Foto: Dag Eliassen

På 60 meter kom Rakel, som konkurrerer for Vollan Oppdal Friidrett (VOF), til finalen.

- Jeg trakk meg fra finalen lørdag for å spare hoften og ha så pigge bein som mulig på søndagens 200 meter, forteller hun.

På 60 meter løp Rakel på 8,13 som best. Persen er 8.08.

- Dette var ikke så bra, men jeg vet hvorfor. Hoften ble bare mer og mer plagsom utover mesterskapet, avslutter hun.