50 lag har blitt til 24 som er klare for dagens sluttspill. Guttelaget Melhus 1 dundret gjennom sluttspillet torsdag oppildnet av et ivrig hjemmepublikum, og vant gruppen sin. Dermed seiler Melhus opp som en av favorittene til å vinne turneringen, spesielt etter at Strinda 1 i Rosenborg-drakt tapte svært overraskende mot Malvik i sluttspillet noe som gjorde at laget som består av Rosenborg-spillere i videregåendealder måtte takke for seg i gruppespillet. Dette kombinert med at KVT 1 og Byåsen 1 ikke virker like fryktinngytende som i fjor, er det bedre muligheter enn på lenge for Melhus å vinne.

Se finalekampene her

Samspilt

Melhus 1 ledes av lærer Jon Stian Haukli, som også trener NTNUI sitt kvinnelag i futsal i 1.divisjon. Spillertroppen han råder over består av svært mange nåværende og tidligere Melhus Fotball-juniorer, og de er samspilte. Laget fremsto torsdag svært velbalansert og med en god kombinasjon av hurtige teknikere og mere fysiske spillere. Noen var til og med både hurtig og sterk.

Tøff motstand i kvartfinalen

Melhus sitt jentelag tok seg videre til sluttspillet på tirsdag etter en storseier i siste kamp mot Cissi Klein. Laget ledes av lærer Are Grytdal som har mange års erfaring fra fotballen i Gauldalen og innehar også UEFA-B trenerlisens. I kvartfinalen 11:46 får Melhus en meget tøff utfordring når Strinda 1 står på motsatt banehalvdel. Her er det også spillere tilknytter Rosenborg Kvinner som spiller og disse stiller også i Rosenborg-klær. Skal vi fortsette og tro at Rosenborg-klær i Melhushallen Nord bringer ulykke så har Melhus muligheter til en skrell her.  Den største profilen på Melhus-laget er Iselin Garberg som spiller på KIL/Hemne i 1.divisjon og laget har også mange spillere som i flere år har spilt fast i 3.divisjon. Sammen med Strinda 1 er nok fort KVT 1,2 og 3 favoritter med Strinda 2, Malvik og Orkdal «dark horses» sammen med Melhus.

Burde gå videre

Melhus gutter 2 gikk også videre mens Melhus gutter 3 måtte takke for seg i gruppespillet. Melhus 2 som leder av lærer Jon-Kåre «Jonke» Gylland Prestmo tok 2.plassen i gruppen sin og møter derfor en gruppevinner fra en annen gruppe, nemlig Strinda 2. Strinda-laget har flere juniorspillere fra Ranheim og blant annet stortalentet Eskil Forren-Vik fra Buvika er med på Strinda 2. Melhus 1 møter Heimdal 1 i åttendelsfinalen som er et lag fylt av gode teknikere og spillere som er uforutsigbare. Her må Melhus 1 være disiplinerte, men om hjemmelaget ikke gjør noen store feil så skal Melhus avansere til kvartfinalen.