I helga var det duket for årets utgave av Norgeshus Gauldal 3-dagers. Det tradisjonsrike sykkelrittet arrangeres av Gauldal SK og hadde i år i overkant av 140 deltakere.

- Det gikk ganske smertefritt. Vi var heldige med været og det var grei deltakelse. Det var litt få påmeldte i de aldersbestemte klassene, men blant seniorene var det bra, sier rittleder Espen Olafsen til Trønderbladet.

- Fornøyde tilskuere og ryttere

Selv om arrangørene er fornøyd med antall deltakere, kunne de ønsket seg enda flere til start.

- Dessverre er det et fåtall som kommer sørfra. Forrige helg var det et ritt i Tønsberg, og nå til helga er det Norgescup i Ottestad. Mange velger nok derfor å droppe rittet vårt, forklarer Olafsen.

Dugnadsinnsatsen er alltid stor når tredagersrittet går av stabelen. Rundt 30 frivillige sørget for at arrangementet gikk knirkefritt.

- Vi har fått tilbakemeldinger på at både ryttere og tilskuere var fornøyde. Med kortere løyper får publikum se syklistene mer, sier rittlederen.

Lorvik vant kvinneklassen

Rittet startet fredag med tempo fra Gåsbakken til Svorkmo. På lørdag var det Jårarunden som fellesstart på programmet. Rundløypa gikk fra Gåsbakken, ned Jåravegen til Korsvegen og tilbake til Gåsbakken.

Søndag hadde ikke klubben nok stasjonære vakter tilgjengelig, og derfor ble den lange runden erstattet med flere korte runder. Fellesstarten gikk fra Venn i Skaun, rundt Laugen til Eggkleiva og tilbake til Venn.

I kvinneklassen var det Ingrid Lorvik CK Victoria som vant sammenlagt med totaltiden 5.14,31.

Ida Langørgen fra Gauldal SK vant juniorklassen sammenlagt på tiden 2.33,20. Her ble det syklet bare to ritt.

Gauldal SK på topp

I seniorklassen på herresiden var det to Gauldal SK-syklister som tok de to øverste plassene på sammenlagtlista. Sondre Andersson Svenslli vant med totaltiden 6.59,12, mens lagkamerat Erik Ysland tok andreplassen etter å ha brukt 7.02,09 på helgas tre etapper.

Også i juniorklassen ble det seier til Gauldal SK. Tomas Sundlisæter syklet raskest med tiden 4.57,53.

Her kan du se hele resultatlista.