- Det er jo litt kult, erkjenner unggutten overfor Trønderbladet mellom to spillsekvenser. Sammen med rundt 17 andre spillere, stort sett fra Gauldals G16-lag, fikk de trene med G17-landslagstrener Erland Johnsen mandag kveld.

Johnsen er best kjent fra å ha spilt i Chelsea i åtte år, der han huskes for å ha grisetaklet Manchester United-stjerne Ryan Giggs etter 27 sekunder av FA-cupfinalen i 1994. I tillegg har han spilt for Bayern München.

Var med til USA-VM

- Jeg vet det. Det er favorittlaget mitt, blunker Oskar, som altså fikk ros av den tidligere Bayern-midtstopperen da han førte ball langs gulvet. Ikledd en tysk landslagsdrakt med nåværende Bayern-keeper Manuel Neuers navn på, scoret han helt sikkert noen ekstrapoeng hos lysluggen.

Han fikk for øvrig med seg 24 lands-kamper, blant annet under fotball-VM i 1994.

Her hjemme var han med på Moss sitt sensasjonelle seriegull under Nils Arne Eggen i 1987, før han ble hentet til Trondheim og nettopp Eggen i 1997. Det ble bare med tolv kamper for mossingen. I helga var han altså tilbake, der han først så gamleklubben gruse Molde 4-0, før han dro til Horghallen for å holde en økt med GFKs ungdommer.

- Viktig med tilstedeværelse

- Det går an å ha gode treninger også innendørs. Det er viktig. Da jeg var trener i Follo i 2.divisjon, rykket vi opp enda vi trente mye inne i en hall, slår Johnsen fast før økta som altså ble flyttet innendørs grunnet snø på kunstgresset på Lundamo.

Litt endringer i planene stoppet ikke humøret til den gamle forsvarskjempen. Han bidro med energi og humør, eller som han selv sa:

- Det er viktig med tilstedeværelse på treningene. Det setter jeg veldig fokus på. Det var veldig koselig med et besøk, sa han.

Johnsen startet den en og en halv time lange økta med å håndhilse på hver enkelt spiller og klarte imponerende nok å huske navnene da han ble satt på prøve. Så måtte ungdommene gjennom øvelser. Med et smil om munnen hevet 51-åringen stemmen hvis ikke alle svarte med tydelighet på spørsmålene.

Tok armhevinger

Og - da fotballtalentene måtte ned i planke og ta armhevinger, var østfoldingen nede selv.

- He-he, jeg må jo det, flirer han.

Det er langt fra cupseier på Wembley til den lille håndballhallen i Horghallen, men Johnsen var imponert over mye. Spesielt innsatsen og stå-på-viljen til den neste generasjonen med Gauldal-spillere. Men:

- De må trene mye mer om de skal nå toppen, slår Johnsen fast.

Etter den fysiske delen av programmet var over, skulle Johnsen ha foredrag. East-Move-Sleep-konseptet var i fokus, noe som klubben selv er ambassadør for. Der snakket han om viktigheten av kost-hold, aktivitet og søvn.

Forhåpentligvis tok Oskar og de andre talentene med seg det videre, så kanskje en ny landslagsspiller kan komme fra Gauldalen. Det er mulig.