– Det er god stemning her nå, sier Melhus-jenta på telefon fra den irske hovedstaden.

Riktignok var 20-åringen sulten og klar for mat da Trønderbladet snakket med henne. Men utsettelsen av lagets middag gjorde lite, da Lisa-Marie Karlseng Utland ble tomålsscorer og sikret norsk 2-0-seier mot Irland på Tallaght Stadium.

– Jeg vil si det var fortjent. Vi styrte det meste, uten å komme til så mange sjanser. Vi scoret veldig tidlig og siden da styrte vi greit og hadde kontroll, sier Syrstad Engen.

– Det var en skummel situasjon de kunne scoret på tidlig i andre omgang, men ellers slipper vi til minimalt, fortsetter hun.

Kampen fredag 8. juni ble sett på som en skjebnekamp for laget.

Gjorde en god kamp

Norge lå bak Irland på tabellen, dog med én kamp mindre spilt, før fredagens kamp i VM-kvaliken. Ettersom Nederland også ligger foran Norge etter å ha slått Martin Sjögrens damer tidligere i kvalifiseringen, hadde ikke Norge råd til å gå på en ny veidump.

Bare ett lag går rett til neste sommers verdensmesterskap i Frankrike. To mål av Syrstad Engens tidligere lagvenninne fra Trondheims-Ørn gjør at den drømmen kommer nærmere. Men midtbaneprofilen fra Melhus gjorde også en god kamp.

– Det gikk greit. Jeg hadde mye ball og var god da jeg var involvert. Det syns jeg er veldig artig, sier Lillestrøm-spilleren.

Fysisk tøff kamp

– Det ble en del tøffe dueller, en del 50-50-dueller. Det ble noen etterslengere, så jeg har vondt i anklene nå. Vi tok krigen og spilte fint, fortsetter hun.

At det kom til å bli en røff kamp preget av dueller, sa hun på forhånd. Heldigvis er Syrstad Engen en fysisk spiller som er vant til en fysisk serie her hjemme i Norge.

– Jeg er høy av meg, så jeg blir jo regnet for en som skal vinne i lufta. Jeg blir satt opp på det også. Jeg syns jeg greier det fint. Det er en fysisk liga i Toppserien også, så vi er vant til det, sier Syrstad Engen.

Møter Irland igjen tirsdag

Tirsdag venter ny kamp mot Irland i Stavanger. 2-0-seier på bortebane er godt å ha med seg i bagasjen hjem til Norge før den kampen.

– Det er veldig godt og det gir masse selvtillit inn mot neste kamp. Nå ser vi frem mot den og satser på seier der også, slår Syrstad Engen fast.

Av Marius Dahl