Også i år kårer Trønderbladet de utøverne vi mener har markert seg i 2017. Her er de fem beste utøverne fra Melhus ogi Midtre Gauldal. Fjorårets plassering står i parentes.

1. Marit Bjørgen, langrenn (1)

37-åringen tok tre gull i Lahti ble n´te gang VM-dronning. Ikke like suveren som på sitt aller beste, men når Rognes-løperen har dagen er det få som holder følge. Er selvfølgelig gullfavoritt på flere distanser i OL om halvannen måned. Trolig får vi aldri se en utøver som Bjørgen igjen.

2. Jørgen Graabak, kombinert (2)

Fikk sitt store gjennombrudd i Sotsji-OL for fire år siden og kan fort gjøre det helt store i Sør-Korea også. Ifølge landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen har melhusbyggen tatt hoppingen til et nytt nivå. Og da ligger alt til rette for forrykende Graabak-avslutning i langrennsdelen.

3. Torgil Gjertsen, fotball (11)

Gjør et skikkelig byks på listen. I sommer tok han endelig steget opp i Eliteserien og det gjorde han på mesterlig vis. Innledet tiden i Kristiansund med målgivende mot Rosenborg på Lerkendal og ble bare bedre og bedre. Herjet med Brann i Bergen og var sterkt delaktig bak KBKs sterke 7. plass. Flere profilerte Twitter-brukere mener Gjertsen var årets signering i toppdivisjonen.

4. Camilla Lund, skøyter (3)

Slet med motivasjonen i vår, men fikk ny giv da tilbudet om landslagsplass kom. På sitt beste er Lund Norges sterkeste kort på 3.000 og 5.000 meter. Debuterte i VM på hjemmebane forrige sesong og skal representere Norge i EM i januar. Blir spennende å se om Melhus-jenta kan presse persene ytterligere ned.

5. Fredrik Riseth, langrenn (5)

Åpnet sesongen sterkt med sprintfinale på Beitostølen og var aller best på samme distanse i norgescupen uka etter. Ble belønnet med uttak til verdenscupsprinten på Lillehammer, men forsvant ut i kvartfinalen etter en meget god prolog. Tok gull på klassisksprinten i U23-VM i forrige sesong og viser at han kan være best når det gjelder. Melhus kommer til å få mye glede av Riseth i sesongene som kommer.