Marit Bjørgen (35) er i fortsatt ikke i stand til å løpe som hun skal og står over langrennslandslagets høydesamling som starter i Italia onsdag.

Les også: Marit Bjørgen sliter fortsatt med skade

Statusen for Bjørgen er den samme som under samlingen på Lillehammer for drøye ti dager siden. Hun sliter fortsatt med ettervirkninger etter to tretthetsbrudd i bekkenet. Bjørgen trente for offensivt i etterkant av fødselen og pådro seg først et brudd på venstre side av bekkenet i mars. Et par måneder senere fikk hun et brudd på høyre side.

Les også: Folk stoler på Marit Bjørgen

– Marit står over denne samlingen. Statusen for henne er det samme. Hun er i forsiktig progresjon og i god trening, men løping i fjellet er ikke noe for henne på dette stadiet etter to slike brudd. Det blir mest rulleskitrening på henne, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Står over

Astrid Uhrenholdt Jacobsen blir heller ikke med til Italia. Det ble ifølge Løfshus bestemt for en god stund siden.

På herresiden kommer en forkjølet Sindre Bjørnestad Skar ned noen dager senere enn de øvrige. Det samme gjelder Niklas Dyrhaug, som har en rygg som til tider ikke er helt optimal.

Martin Johnsrud Sundby slutter seg til landslaget den 27. august etter domsavgjørelsen til Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Den formelle utestengelsen til Sundby blir ikke opphevet før den 11. september, men i de to siste ukene av utestengelsen har han lov til å trene med landslaget igjen.

Løping

Både allround menn og kvinner starter sin samling i Seiser Alm 24. august. Menn allround drar videre til Stelvio 1. september. Fra 5. september og én uke til skal de oppholde seg i Livigno. Allround kvinner drar direkte fra Seiser Alm til Livigno.

Sprinterne på herresiden starter samlingen i Pontresina før de også avslutter med noen dager i Livigno.

– Dette blir en tradisjonell høydesamling med både løping, rulleskitrening og styrketrening. Vi har god kontroll, og det begynner å dra seg til. Det er ikke så lenge til sesongen er i gang, sier Løfshus.

Petter Northug er som kjent ikke en del av landslaget på denne tiden av året, og vinneren av Toppidrettsveka er allerede på plass i Seiser Alm.

Den norske sesongåpningen på Beitostølen er lagt til 18.-20. november.