Graabak har hatt en eventyrlig kombinertkarriere med fire OL-gull, to OL, sølv og 37 verdenscupseire. 32-åringen har også tre VM-sølv og -gull i lagkonkurranse, men har fortsatt til gode å ta sin første individuelle VM-medalje.

Den håper trønderen at kommer på hjemmebane i 2025, selv om han er klar på at det kan bli utfordrende med presset som følger i et slikt mesterskap.

– Det kan vippe meg av pinnen. Det kommer til å bli en kjempeutfordring, så det må jeg bare prøve å forberede meg best mulig på. Jeg tror det er dumt å stikke hodet i sanden og tro at en sånn anledning ikke kommer til å påvirke meg, sier Graabak til NTB.

– Det må jeg bruke litt tid på å planlegge og forberede med på, på best mulig måte, fortsetter han.

Graabak er en vaskeekte trondheimsgutt og har representert både Byåsen idrettslag og Granåsen Skiteam. Han legger ikke skjul på at et VM-gull i Trondheim ville vært karrierens høydepunkt.

– Kan ikke sidestille med noe annet

– Jeg har vært med på noen store skirenn, men følelsesmessig med den situasjonen som kommer til å bli der med folkefesten, tror jeg ikke at jeg kan sidestille med noe annet. Det blir nok den største enkelthendelsen, så det gleder jeg meg veldig til, røper Graabak.

– Tar du noen spesielle grep?

– Det gjør jeg, jo. Jeg bruker noen teknikker og det handler om å kjenne seg selv godt. Jeg begynner å få ganske mye erfaring med hvordan jeg reagerer i pressede situasjoner. Så jeg kommer nok til å prøve å gjenskape mye av det som har fungert før.

– Glad i å meditere

– Kan du røpe hvordan type teknikker du bruker?

– Jeg har blitt glad i å meditere og tenke litt. Jeg tror det bare er lurt å tenke og reflektere litt. Jeg er en tenker av natur, men så kan det bli en utfordring på den store scenen, hvor man helst skal tenke minst mulig. Så jeg prøver å tenke meg ferdig i forkant.