I nydelig sommervær spilte veteranene i Korsvegen Skotthyllklubb torsdag sin siste kamp før sommeren. Laget består av Odd Bjørnar Eid, Svein Ravna og Arvid Almås. Poengmessig ble dette årsbeste for karene, og de kastet til sammen 2010 poeng. Snittet deres denne sesongen ligger på 1736, noe som viser at dette var en god kamp godt over det normale for veteranene. Selv kalte de seieren for en god lagseier, i og med at alle tre kastet omtrent like mange poeng. Likevel ble Svein Ravna dagens mestscorende spiller, med litt over 700 poeng totalt.

Har vunnet alle kampene

En kamp i veteranserien består av til sammen 90 kast for hvert lag, hvor hver av de tre spillerne har 30 forsøk hver. Kubbene står med ulik avstand fra kasteren, og den første gir 10 poeng, den andre 20 og den lengst bort gir 30 poeng. Får man ned flere av disse, vil poengene legges sammen, dermed er maks poengsum på et kast 60 poeng. Alle kastene telles når man skal regne ut resultatet etter kampen, og summen av lagets 90 kast gir lagets totale poengsum. Det laget med høyest poengsum vinner og får to poeng på tabellen. Ender kampen uavgjort får hvert av lagene ett poeng hver, men ut fra tabellen ser dette veldig sjeldent ut, da alle lagene har partall poengsum. Etter seieren over Treff har Korsvegens veteraner 22 poeng på 11 kamper, noe som etter enkel hoderegning betyr at de har vunnet alle sine kamper denne sesongen.

Neste kamp for de rutinerte karene er 10. august borte mot Sjetne. Det er riktignok en runde igjen å spille før serien tar pause, men den runden står Korsvegen over. Grunnen til dette er at ligaen inneholder 11 lag, noe som gjør at ett lag må stå over hver runde.

To NM-sølv i 2016

I fjor var laget med på NM i skotthyll, og tok her en meget sterk sølvmedalje i veteranklassen i mesterskapet som ble arrangert i Kristiansund. I tillegg tok Korsvegen sølv i klassen hvor folk i alle aldre kan delta. Karene er også påmeldt i årets NM, som for øvrig arrangeres over tre dager i slutten av august. I år er mesterskapet lagt til Glåmos I Røros kommune. Målet for årets NM er krystallklart, og med et sølv fra i fjor friskt i minnet er det et offensivt Korsvegen-lag som går inn i årets NM.

- Målet i år må nå være å bli norgesmester det da, i og med at vi tok sølv i to klasser i fjor, sier Odd Bjørnar Eid og trekker på smilebåndet.

Lag både i 1. og 2. divisjon

Korsvegen Skotthyllklubb har også to lag påmeldt i divisjonssystemet hvor alle aldre kan være med, som går fra 1. til 3. divisjon. Førstelaget til Korsvegen ligger på andreplass i 1. divisjon med 14 poeng på 9 kamper, to poeng bak serieleder Hyttfossen. Andrelaget derimot sliter desto mer, og ligger i bunn av 2. divisjon uten poeng.

I motsetning til veteranserien som hovedsakelig spilles på torsdager, går kampene for disse to lagene for det meste på tirsdager. Førstelaget til Korsvegen skal førstkommende tirsdag (4. juli) spille sin siste kamp før sommerpausen, også det hjemme mot Treff. Korsvegen 2 har allerede tatt sommerpause, da de i likhet med veteranene har kampfri i den siste runden.

Ny bane

Banen Korsvegen spiller på i dag, sto ferdig så sent som i fjor. Tidligere har de spilt ved brannstasjonen på Korsvegen, og skal vi tro disse tre karene er det en stor lettelse å kunne spille på den nye banen. På den nye banen er det kunstgressdekke, og man har to baner som gjør at det her kan gå to kamper samtidig. Dette er spesielt nyttig når herrelaget, som har to lag, spiller kamper. Her går ofte kampene til 1. laget i 1. divisjon og 2. laget i 2. divisjon parallelt.

Spiller hele året

Disse karene spiller kamper hele året, og om vinteren arrangeres det vinterserie med kamper på Tiller. Her ligger det seks baner i en stor hall, noe som gjør denne vinterserien mulig å gjennomføre. Korsvegen vant også vinterserien i vinter. Det er mange lag med i vinterserien, og man har ikke tidligere delt opp i divisjoner her. Det foreligger for øvrig planer for også å dele inn i to divisjoner i vinterserien kommende vinter, for å minske antall kamper og nivåforskjellen, noe gutta i Korsvegen Skotthyll støtter fullt ut.

- Noen ganger måtte vi spille tre kamper en kveld for å rekke å bli ferdig med alle kampene, sier Eid, før han legger til at også nivåforskjellen mellom lagene er veldig stor når man bare har en divisjon.

HØYE MÅL: Odd Bjørnar Eid sier at målet for dette årets utgave av NM må være å bli norgesmester. Her har han akkurat sendt i vei et kast under oppvarmingen før kampen mot Treff. Foto: Mats Eid Bjørset
NY BANE: Skotthyllbanen på Korsvegen sto klar så sent som i 2016, og ligger idyllisk plassert like innom bedehuset og butikken. På kunstgressdekket her er det mulighet for å spille to skotthyllkamper samtidig på de to banene. Foto: Mats Eid Bjørset