Melhus er inne i en tøff oppkjøringsperiode til fotballsesongen og har som følge av det stilt med kun juniorspillere i sine to siste kamphelger i futsal. Søndag tok et ungt Melhus-lag turen til Steinkjer og to nye kamper i 1.divisjon.

Det endte med et stygt 0-15 tap mot serieleder Freidig, mens den langt mer jevnspilte kampen mot Jonsborg Futsal endte med et surt 7-8 nederlag. Dermed ligger laget under nedrykksstreken når fem kamper nå gjenstår å spille. Avstanden opp til lagene foran på tabellen er fortsatt liten, så det er gode muligheter for at laget berger plassen siden kun ett lag rykker ned.

- Tar det som trening

Trener Tore Havdal har hatt treneransvar for futsal-laget denne sesongen og er ikke bekymret for de siste resultatene.

- Dette er mest trening og for moros skyld. A-laget er inne i en tøff treningsperiode og har som en konsekvens av det fått fri noen helger da vi vurderer det slik at belastningen er stor nok fra før, sier Havdal på telefon til Trønderbladet.

Havdal var selv ikke tilstede i Steinkjerhallen søndag, men hadde fått med seg resultatene da vi pratet med han søndag.

- Planen er at vi skal stille med flere A-lagsspillere i de to siste helgene av sesongen slik at det blir en slags miks mellom ungt og litt mer erfarent. Vi ønsker selvfølgelig å berge plassen i 1.divisjon, men det er heller ingen katastrofe for oss dersom vi må ta turen ned en divisjon. Hele tanken med futsal-laget er at det skal gi oss verdifull trening og matching, sier Havdal.

Starter fredag

A-laget rykket som kjent opp til 3.divisjon kommende sesong og spiller sin første treningskamp for året førstkommende fredag.

- Vi møter Tillerbyen fredag. Det blir vår første test for året. Det ser bra ut så langt ihvertfall, avslutter han.

Onsdag 14.februar møter som kjent Melhus selveste Rosenborg til treningskamp i Abrahallen i det som blir vinterens høydepunkt for klubben.

Melhus Futsal møter Trondheim Troll, Ranheim og NTNUI førstkommende helg før sesongen avsluttes med kamper mot Innherred og Freidig lørdag 17.februar. Etter at de kampene er spilt vet man hvilken divisjon futsal-laget spiller neste sesong.