Det ble bare nesten for Jørgen Graabak da han og resten av det norske laget inviterte verdenseliten i kombinert til verdenscuprenn på hjemmebane i Granåsen tirsdag.

Etter å ha hoppet 127,5 meter i bakken tidligere på dagen, ble melhusbyggen nummer åtte og måtte gå ut 46 sekunder bak verdenscupleder Akito Watabe i langrennssporet.

Graabak gikk et bra langrenn og havnet i en større gruppe og spurtet mot den tyske duoen Fabian Riessle og Johannes Rydzek om tredjeplassen. Riessle trakk det lengste strået og henviste Rydzek til fjerdeplassen, mens Graabak måtte nøye seg med femteplassen.

- Jeg synes jeg gjør et veldig bra løp, men så posisjonerer jeg meg for dårlig på den siste kilometeren. Jeg går sterkt inn i den siste bakken, men nøler litt og blir på hælene i utforkjøringen. Det var talentløst rett og slett, sier en skuffet Graabak til Trønderbladet.

Tyske Eric Frenzel vant konkurransen, foran verdenscupleder Akito Watabe fra Japan.

- Du blir nummer fem, så det var vel ikke så elendig?

- Nei, jeg gjør jo et bra langrenn. Men hadde jeg gjort ting helt riktig, hadde jeg blitt nummer tre, derfor er det surt å ende på en femteplass, forteller han.

Spurtslått av tyskere

Graabak hadde større fart enn Riessle og Rydzek på oppløpet, men plasserte seg for dårlig og kom aldri forbi den tyske duoen.

- På oppvarmingen følte jeg et lite dragsug på oppløpet, men jeg fikk ikke tilsvarende i konkurransen, og da kom jeg ikke tett nok på konkurrentene, forklarer 26-åringen.

Men selv om den mye ønskede pallplassen glapp, syntes Graabak det var stas å gå på hjemmebane igjen.

- Det er jo en kjent løype, så det er veldig artig å gå her. I dag var det også fint føre og gode forhold i bakken. Alt er på stell i Granåsen. En fin sportslig dag, sier kombinertløperen fra Melhus.

Karakteristisk heiarop

Flere fra familien til Graabak var på plass i Granåsen tirsdag. Det lyktes dessverre ikke Trønderbladet å få samlet gjengen til en prat. Heller ikke hovedpersonen selv snakket med sin mor, far eller noe av besteforeldrene.

- Jeg har ikke snakket med familien min i dag, men jeg tror morsan (mamma Grethe Nyland Graabak, journ. anm.) sto i løypa. Jeg hørte et karakteristisk heiarop, sier Graabak.

- Hvordan høres heiaropet ut?

- Nei, det går mer på at jeg kjenner igjen stemmen hennes, svarer han og ler.

Ser fram mot ny dag

Onsdag får Graabak en ny mulighet til å innta pallen på hjemmebane.

- Jeg føler meg i bra form, både i hoppbakken og i skisporet, så jeg gleder meg til i morgen, forteller han.

Det var glissent på tribunene i Granåsen tirsdag. Det bekymrer ikke Graabak nevneverdig.

- Jeg håper det kommer flere tilskuere i morgen. De siste årene har det vært litt dårligere oppmøte den første dagen, men det pleier å komme flere dagen etter, forteller Graabak.

PS! Jan Schmid som ligger nummer to i verdenscupen ble nummer åtte i dagens konkurranse og taper terreng til Watabe.

Se bildeserie fra kombinertkonkurransen øverst i artikkelen!