En fersk undersøkelse utført av Ipsos på oppdrag fra TV-distributøren RiksTV viser at Johannes Høsflot Klæbo og Marit Bjørgen er TV-favorittene før OL i Pyeongchang.

Høsflot Klæbo topper lista med 22 prosent av stemmene, mens Rognes-løperen er på en andreplass med 18 prosent oppslutning. På tredjeplass ligger Aksel Lund Svindal med ti prosent av stemmene.

Best likt blant eldre

Bjørgen får markant større støtte blant kvinnene enn mennene. 22 prosent av kvinnene svarer nemlig Bjørgen på den de liker best, mens 13 prosent av mennene gjør det samme. '

Skidronningen får sin høyeste score i den høyeste aldersgruppen, det vil si aldersklasse 60 pluss, med 20 prosent. I aldersgruppen 18-29 år oppnår Bjørgen 19 prosent, og er dermed best likt i denne aldersgruppen.

– Marit Bjørgen har sterk TV-appell – og er ikke minst en stor TV-favoritt blant norske kvinner. Hun har skapt mange fantastiske TV-øyeblikk gjennom mange år. I Sør-Korea kan det bli enda flere, sier Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Slått i hjemfylket

Klæbo får aller mest støtte i sine hjemlige trakter, og det er interessant å se på fylkesoppdelingen slik den var før 1. januar. I Nord-Trøndelag svarer hele 52 prosent Johannes Klæbo, og i Sør-Trøndelag er det 39 prosent som svarer det samme.

Trondheimsgutten slår dermed Bjørgen også i hjem- og nabofylket, da det er henholdsvis 19 og 22 prosent i de samme fylkene som har Bjørgen som sin favoritt. Videre er Klæbos prosenttall på 20 i Oslo, 19 på Vestlandet – og 18 prosent både i Nord-Norge og på Østlandet når Oslo ikke inkluderes.

Undersøkelsen ble gjort i uke to, og totalt deltok 1 014 i webundersøkelsen. Utvalget er landsrepresentativt, fra aldersgruppen 18 år og oppover. Respondentene hadde 14 ulike

Undersøkelsen ble gjort i uke to, og totalt deltok 1 014 i webundersøkelsen. Utvalget er landsrepresentativt, fra aldersgruppen 18 år og oppover. Respondentene hadde 14 ulike vinteridrettsutøvere å velge blant.