Støren tapte ni av sine elleve kamper i vårsesongen i 4. divisjon avdeling 2, og med kun én seier og én uavgjort, tok laget sommerferie på jumboplass med fire poeng etter halvspilt serie. Avstanden opp til Meldal på trygg grunn er seks poeng før høstsesongen sparkes i gang igjen denne uken.

- Vi har ikke gitt opp enda, men vet at det kreves mye av oss for at plassen skal berges. Vi er nok helt avhengige av å vinne et par kamper tidlig i høst for å holde håpet i live, hvis ikke blir det tøft, forsikrer Støren-trener Ingve Merket.

Første kamp etter ferien er bortekamp mot Hitra fredag kveld. Et lag Støren tapte 1–3 hjemme mot i serieåpningen tilbake i midten av april.

- Det er ingen umulig oppgave. Hvis vi vinner den kampen og Meldal taper sin (møter Charlottenlund borte torsdag red.anm.), så er plutselig avstanden bare tre poeng og da er vi hakk i hæl på dem. Da er det muligheter, poengterer han.

- Tåler et nedrykk

- Vi må ikke glemme at nivået i 4. divisjon etter spissingen for et år siden er mye bedre. Kvaliteten på de beste lagene, Strindheim, NTNUI, Kvik og KIL/Hemne holder normalt 3.-divisjonsstandard, så konkurransen er veldig hard. Det er første gang Støren er oppe og kjenner på dette nivået, understreker Merket.

- Hva vil et eventuelt nedrykk bety for Støren?

- Jeg tror ikke det vil være noen stor katastrofe. Vi var dømt nord og ned i 5. divisjon i fjor. Da svarte vi alle kritikerne med å rykke opp isteden. Jeg vet ikke om vi kan trylle en sesong til, men hvis det nå er sånn at vi skulle havne under streken så er det nok antakeligvis der vi hører hjemme, sier Merket.

- Vi har trent godt en måneds tid siden vårsesongen nå. Oppmøtet har vel vært så som så, men det blir alltid vanskelig når det er ferietid og folk er borte på ulike tidspunkt. Vi sliter med at flere i spillergruppa jobber skiftarbeid og på tider som kolliderer med trening og kamp. Da blir det vanskelig å kunne stille med best mulig mannskap til enhver tid, sier Merket.

- Har du fått inn noen forsterkninger i løpet av sommeren?

- Troppen ser stort sett likedan ut. Vi har fått tilbake én spiller fra militæret. I tillegg har vi hatt én spiller på prøvespill i sommer, svarer Merket.

Kan få Orkla-hjelp

Dersom Støren skulle ende under streken og nest sist på tabellen, er det fortsatt ikke utenkelig at laget får fortsette å spille i 4. divisjon også en sesong til.

- Hvis Orklas 1. lag rykker ned fra 3. divisjon (ligger i øyeblikket ett poeng over streken), betyr det at klubbens 2. lag automatisk flyttes ned en divisjon. Det vil i så fall bety at det holder for oss å ha ett lag bak oss, informerer Støren-treneren.

To lag rykker i utgangspunktet ned i 5. divisjon.

- Da kan det bli viktig å holde Tydal bak oss. Om vi har noe i 4. divisjon å gjøre er en annen sak, men det får vi drøfte dersom det skulle bli aktuelt. Jeg har vært med på å berge plassen på denne måten med Sokna noen ganger tidligere og Flå holdt vel seg oppe i 4. divisjon noen sesonger takket være hjelp fra andrelag og lag som måtte trekke seg for noen år tilbake, erindrer Merket.

Støren har spilt to treningskamper i sommer. Forrige torsdag ble Leik slått 7-2, mens de røk 1–3 for et annet 5.-divisjonslag Trønder-Lyn, mandag kveld denne uken.

- Leik-kampen var et skritt i riktig retning for vår del, uten at jeg vet hvor mye de la i det oppgjøret, avslutter Størens hovedtrener.