I helga ble Midt-Norsk Mesterskap i orientering arrangert på Inderøya. Under gatesprinten fredag gikk Hege Solhjem Melhuus og Jon Røstum helt til topps.

I år stiller Hege for første gang i damenes 60-årsklasse, som samlet fem løpere på Straumen. Hun vant den to kilometer lange løypa på 16 minutter og 44 sekunder foran Kjellrun Sporild fra Malvik, og ledet fra start til mål. Differansen i mål ble ett minutt og 15 sekunder. Hege løper for Melhus IL.

Fra Orienteringslaget Gaula stilte Jon Røstum, som har noen år bak seg i klassen H50. Han tok revansje fra i fjor, da han ble nummer to. På tida 15 minutter og 13 sekunder gjennomførte han den 2,4 kilometer lange løypa. Han slo nestemann, Torgeir Aune fra Byåsen, med over ett minutt. Hele 15 løpere stilte til start i 50-årsklassen. Løypa hadde 17 poster, og Jon overtok ledelsen på sjette post.

Midt-Norsk Mesterskap hadde flere deltakere enn på mange år, med over 350 løpere. De tre lokale klubbene Melhus, Gaula og Leik hadde til sammen over 20 deltakere.