Hit the Gym på Melhus satser på eget treningstilbud til godt voksne, seniorer, eldre eller hva man ønsker å kalle aldersgruppen. Målet er at de skal få bedre balanse og mer fleksibilitet og mobilitet, kort og godt for å oppnå økt livskvalitet.

–Det er et veldig fint tilbud, og veldig flinke instruktører, sier Anna Tørset (72), som har vært med siden treningssenteret åpnet.

Les også: Åpning med fres

Ligger ikke på latsia

Hun bor lengre opp i etasjene i det samme bygget, Høvingplassen, og sier det er svært lettvint å ta med seg ektemannen Ole, og bare gå ned en trapp og delta på gruppetime.

Timene er utfordrende, og det nytter ikke å ligge bakpå, sier hun.

–Vi blir utfordret! Det beste er at han er veldig god på å finne de rette bevegelsene. Det passer veldig godt, og det er det mange som sier, forteller hun om instruktør Lasse Lassen.

Samfunnsnyttig trening

Lassen er utdannet cand.scient. ved universitetet i Ålborg, og jobber nå med en doktorgrad som handler om nettopp eldre og trening. Det å utfordre seg selv fysisk er viktig, bekrefter han.

–Det handler om å presse grensene sine.

Les også: Melhus dominerer i sjakk-Trøndelag

Likevel er målet egentlig ganske jordnært.

–Det kan være så enkelt som å klare å kle på seg buksa selv, sier treneren.

Riktig trening kan forebygge fall også, påpeker han, noe som vil være en stor gevinst både for den enkelte og for samfunnet.

Sosialt i tillegg

Gruppetimene blir også en sosial sammenkomst for de som deltar. På torsdagstimene bytter de på å ta med kake, og så drikker de kaffe og koser seg når treninge er unnagjort.

–Det sosiale har mye å si, så vi oppfordrer dem til det, smiler Lassen.

Les også: Uheldig 20-åring klarer ikke å se fotball