Flås håndballjenter har slitt med store skadeproblemer denne høsten, og torsdag gikk laget på sesongens åttende tap i den niende kampen da Byåsen Bredde 2 stakk av med begge poengene i oppgjøret som endte 17-21 i gjestenes favør.

- 2.omgang er absolutt godkjent, men å score fire mål på èn omgang holder ikke. Slik oppsummerer Flå-trener Asgeir Hatlen torsdagens hjemmekamp ovenfor Trønderbladet i minuttene etter kampslutt.

Laget scoret fattige fire mål i 1.omgang og gikk til pause på stillingen 4-10. En sterk sluttspurt hjalp dog ikke. På det nærmeste var vertene to mål bak Byåsen-jentene på stillingen 13-15, før bortelaget igjen rykket i fra.

Mange fravær

Mye av forklaringen til den svake høsten er en mengde skader på nøkkelspillerne.

- Vi sliter med mange skader om dagen. Bortimot hele stammen i laget er ute og det bærer også høstens resultater preg av, forklarer Hatlen de svake resultatene.

- Fem faste spillere har vært ute i hele høst, men til neste kamp mot Klæbu regner vi med at Marthe Midtlyng er tilbake igjen etter et brudd i fingeren. I tillegg er Elisabeth Bolland trolig tilbake igjen etter nyttår, informerer Flå-treneren.

Siktet høyt

Flå fosset ubeseiret gjennom 4.divisjon forrige sesong, men har ikke klart å følge opp fjorårets resultater denne sesongen.

- Målsetningen før sesongen ble delvis endret i august da vi fikk flere langtidsskader i sommer. Jeg var godt fornøyd med den spillertroppen vi hadde tilgjengelig i sommer, men etter at vi fikk såpass mange skader ble det naturlig å nedjustere målsetningen litt. Det var egentlig bare Kari Nideng (Melhus) vi ønsket å forsterke troppen med, men hun valgte til slutt å gå til Orkanger og spill i 2.divisjon, forteller Hatlen.

Tenker langsiktig

Selv om inneværende sesong har utviklet seg til å bli en liten nedtur sportslig, henger ikke Flå-treneren med hodet av den grunn. Planleggingen av neste sesong er allerede godt i gang, skal vi tro Hatlen.

- Allerede 1.desember ønsker jeg å ha tilbakemelding på hvem som ønsker å bli med neste sesong. Den dagen vi stiller skadefritt skal vi bite godt i fra oss i 3.divisjon, forsikrer han.

Ettersom kun ett lag rykker ned fra divisjonen, tror ikke Flå-sjefen at det blir noe tema utover vinteren.

- Nei, vi er altfor gode til det. Etter jul ser skadesituasjonen vesentlig lysere ut og da kommer vi også til å plukke flere poeng, avslutter Hatlen.

Flå møter Klæbu borte 13.desember før laget tar juleferie. Neste hjemmekamp er 10.januar da Langevåg kommer på besøk.

Monica Gjersvold ble Flås toppscorer torsdag med fire mål.