Kristian Andreassen fra Hovin har signert for Byåsen Toppfotball.

21-åringen har bakgrunn fra både Rødde, Melhus og nå sist Tillerbyen, der han fikk 64 kamper og noterte seg for ti mål.

– Etter fire år i klubben (Tillerbyen, journ. anm.) kjenner jeg at det er på tide å prøve noe nytt. Jeg forlater ei fantastisk gruppe, der jeg har utviklet meg veldig disse årene. Lysten på å trene mer gjorde at jeg tok dette valget, sier hovedpersonen til Trønderbladet.

Var nære en overgang til Melhus

Etter det Trønderbladet erfarer var venstrebacken sterkt ønsket av nyopprykkede Melhus. Andreassen bekrefter selv at han var veldig nære en retur til gammelklubben.

– Det var en vanskelig avgjørelse, men istedenfor å velge det trygge, ønsker jeg å vise meg fram for en ny spillergruppe. Jeg blir forhåpentligvis Melhus-spiller igjen, men ikke akkurat nå, forklarer hovinsbyggen.

– Samtidig tok jeg dette valget utifra den høye statusen som Byåsen har i trønderfotballen. Det ble slik denne gangen, fortsetter han.

Andreassen får likevel et gjensyn med gamle lagkamerater kommende sesong. Melhus og Tillerbyen er avdelingsrivaler med Byåsen i 3. divisjon.

– Det blir selvfølgelig rart, for jeg har jo mange kompiser på begge lagene. Men det legger man til side underveis i kampene, så er vi forhåpentligvis venner etterpå, forteller Andreassen.

Ambisjoner om startelleveren

– Denne overgangen beviser vel at du satser hardt på fotballen?

– Jeg er jo fortsatt ung og vil gi det et forsøk enda. Når man bruker så mye tid på noe, ønsker man å bli bedre, sier han.

Andreassen beskriver seg selv som en fysisk sterk venstreback med en relativt god venstrefot. Nå ønsker han å spille seg inn på førstelaget til Byåsen.

– Det handler om å legge ned den jobben som kreves og samtidig vise seg frem når man har muligheten. Når dette ligger i grunn, har jeg ambisjoner om å være i startoppstillingen, forteller han.