Skjønt, med senkamp og arbeidsdag på fredag, utsettes feiringen til lørdag på samfunnshuset på Korsvegen.- Nå skal hjem og dusje og prøve å få igjen stemmen til helga. Det er jo greit å ha det også, humret Leik-trener John Atle Hammerås til Trønderbladet etter at seieren var et faktum i går kveld.

Stormet banen

Vi går inn i kampen på stillingen 1-1 og fem minutter igjen. Lagene scoret hvert sitt mål på dødball før pause. Først ga Mathias Rønningsbakk Eid Leik-laget ledelsen, før John Morten Helgemos hodestøt fra kloss hold gav fornyet spenning.Gauldal jaktet selvfølgelig seieren i sluttminuttene, men gikk tom for krefter på slutten. Da Jo Konstad kom rundt på kanten og innlegget ble rotet i mål, kunne Leik-benken storme banen i glede.- Vi var dårlige i andre omgang, vi ble med på deres poling og da blir det bare dueller. Samtidig var poengene viktigst, det var ikke noe stilpoeng, sier Hammerås.- Jeg hadde nesten ikke puls før vi scorte 2-1. Men første omgang var verre. Jeg følte at vi hadde kontroll, selv om Gauldal hadde mer ball på vår halvdel. De skapte ikke noe mye, sier Hammerås videre.

Sjansen som kunne snudd det

Det er bare nesten sant. Gauldal hadde kanskje ikke mange muligheter, men de hadde minst én som kunne snudd opp-ned på kvelden. Torgeir Hugdal kom alene med keeper fra skrått hold en halvtime før slutt, men skjøt rett på keeper.- Der skal han score. Det skal jo være mål og han har scoret på de der i hele år. Han har vært veldig trygg der før, sier Gauldal-trener Frank Melum. Han gir all ære til Leik for opprykket, men mener samtidig at hvittrøyene har hatt sin porsjon flaks.- De hadde den nødvendige turen og flaksen som de har alltid har hatt. De har hatt flere sånne kamper mot Nationalkameratene og Kolstad 3. De har blitt presset, men har hatt den nødvendige flaksen, sier Melum.

- Burde lagt oss lavere

- Vi hadde god kontroll på dem, men så glipper det litt på dødball. Så fikk vi en scoring på dødball også, og etter det kjører vi kampen. Vi har full kontroll på dem, fortsetter Gauldal-sjefen.- Men skaper dere nok?- Vi skaper nok, men vi kunne skapt mer. De lå veldig lavt. Etter å ha analysert kampen, burde vi trukket oss mer ned. Hvis vi hadde lagt oss ti meter lenger ned, hadde vi tvunget dem høyere i banen, sier han.- Men altså, all ære til Leik for å rykke opp, understreker Melum.