Hvert år arrangerer Melhus IL Finn fram-dagen for alle som har lyst til å prøve seg med kart og kompass. Lørdag hadde de rigget opp stand rett utenfor kjøpesenteret. Rundt 60 unger fant veien dit og hadde valget mellom å prøve kort eller lang løype. Postene var plassert rundt omkring i Melhus sentrum.

- Vi er fornøyd med oppmøtet, sier Kjell Rune Logan-Halvorsrud

O-gruppa har vokst jevnt og trutt de siste årene. Litt tilfeldig, ifølge Logan-Halvorsrud.

- Det startet med at en far i O-gruppa hadde med seg sønnen, så kom det flere venner av ham. Og så har det bare ballet på seg, forteller han.

Aldri for sent å prøve

Rekrutteringsansvarlig Atle Pedersen trekker fram det gode miljøet i klubben som en viktig faktor for å tiltrekke seg nye medlemmer.

- Det ryktes at det er godt miljø i klubben og flere har startet samtidig. 10-11-12 år er en bra alder å rekruttere fra, for da begynner de å forstå dette med kart. I starten har vi fokus på å finne poster, ikke resultater. Fra 14-15-årsalderen begynner de selv å bli opptatt av resultater, forteller han.

Hver onsdag er det fellestrening og da er det fritt fram også for nykomlinger i alle aldre.

- Vi har nybegynnerløype for voksne også, forteller Pedersen.

Arrangerer stort løp

Martin Aune har holdt på med orientering siden i fjor.

- Jeg så en invitasjon på skolen og hadde lyst til å prøve. Orientering kan være vanskelig i starten, men etter litt øvelse så har jeg fått det til. Det er artig med utfordringer og jeg har fått være med på flere turer, forteler 15-åringen.

O-gruppa deltar i løp stort sett hver eneste uke gjennom sesongen, som nettopp har startet. Torsdag 11. mai arrangerer Melhus IL Ungdomsløpet med start fra Brekkåsen skole. Da er det ventet 200 deltakere fra hele fylket.

- Det er et svært arrangement. Rekruttene skal få et godt inntrykk av O-sporten, lover Logan-Halvorsrud.