– Jeg er bekymret for høye treningsavgifter. Kommunen er med på gå gi store summer til idrettslag for å gjøre det mulig for barn og unge å drive med idrett, og for å hindre frafall i ung alder, sier Havdal som sitter i Melhus formannskap og kommunestyret.

Engasjert

Havdal har gjentatte ganger tatt opp barn og unges mulighet til å delta i idrett uavhengig av foreldrenes økonomi, og han mener at kommunen må gjøre noe for å sikre at alle kan drive med idrett. Trønderbladet hadde nylig en reportasje om hvilken treningsavgift hvert enkelt idrettslag har. Det viser seg at det er ganske stor variasjon.

De senere årene har det vært millionsatsing i Melhus når det gjelder kunstgressbaner og andre typer idrettsinvesteringer, og dette finansieres gjennom spillemidler, kommunal støtte og idrettens egenandel. Idrettslag har begrunnet nivået på treningsavgifter med anleggets standard.

Tar opp i kommunestyret

Tirsdag er det kommunestyremøte, og da vil Havdal gjennom et spørsmål til ordfører Gunnar Krogstad (Ap) ta opp om det er mulig å gi økonomisk støtte når treningsavgiften begrenser barns deltakelse i organisert idrett.

– Jeg er klar over at idrettsanlegg og idrett koster penger å drifte, men vår intensjon må være at flest mulige må få delta så lenge det lar seg gjøre. Derfor er det viktig at det opprettes en ordning der det er mulig å søke om hjelp når treningsavgiften blir uoverkommelig. Jeg er også klar over at forslag om dette er fremmet før, men ikke iverksatt, skriver Havdal i spørsmålet.

Politisk behandling

Havdal ber om at ordføreren bringer innspillet med til administrasjonen, og at en sak om dette fremmes for politisk behandling i løpet av høsten.

– Jeg mener at noen andre kommuner har slik ordning, skriver Havdal.

Når kommunestyrerepresentanter stiller spørsmål under møter, er det ikke anledning for andre politikere enn ordføreren og spørsmålsstilleren til å ta ordet. Noe annet er det når en representant kommer med en interpellasjon.

gunnheidi@tronderbladet.no

982 60 456