Flå-trener og spillerutvikler Asgeir Hatlen vil sende et tydelig signal til naboklubbene om at noe er stort på gang i Horghallen og Lundahallen.

– Håpet er å skape et treningsmiljø her som gjør at alle må skjerpe seg, også naboene fra Støren og Melhus. Det skal koke i hallen når vi møtes, og vi skal gå foran og vise hvordan vi bygger et miljø under seniorene som gjør at spillerne ønsker å bli værende, sier håndballtreneren.

Hatlen er glødende opptatt av spillerutvikling, og jobber også to dager i uka spesifikt med dette i andredivisjonsklubben Meldal. Nå vil han ta med seg erfaringene og filosofien inn i Flå, som allerede har ei ung og lovende spillergruppe på seniorsiden for kvinner.

– Lett å si ja

Meldal er en foregangsklubb lokalt som har drevet godt med å utvikle egne spillere siden 1997.

– Jeg har lært masse der de siste tre årene, og jobbet ut en helt annen måte å utvikle spillere på etter mange år som lagtrener. Feilen fra tidligere er at det har blitt alt for mye fokus på seier og alt for lite fokus på hver enkelt spiller. Da jeg ble forespurt om å bidra lokalt her jeg bor, var det veldig lett å si ja. Mitt engasjement blir innenfor spillerutvikling når jeg ikke er opptatt i jobben i Meldal.

Vil bygge miljø

Hatlen mener de har slitt med bredden i klubben, og at ambisjonen nå er å skape ei treningsgruppe som inspirerer de som er under.

– De som er 12 og 13 år skal få lyst til å holde på fordi de ser at det er muligheter, og at det ikke er så langt opp til forbildene, mener han.

– Alle lagene fra Flå og Lundamo skal få påfyll og inspirasjon til å være med helt opp til junior- og seniornivå. Det handler om å jobbe med hver enkelt spiller fra de er små, gi dem forskjellige oppgaver og ta bort presset. Skal vi ha med ungdommen lenge må de ikke føle seg forbigått. På sikt ønsker vi å ha jobbet såpass godt nedenfra at påfyllet av nye juniorspillere går automatisk.

Han mener en slik modell vil gjøre at det blir færre seriemesterskap i ung alder, men at spillere holder lengre da eneste fokus er på egen utvikling, samt gradvis kollektiv utvikling.