Singsås motorklubb nekter å la seg stoppe av lite nedbør, og harkjørt snø til Hultabanen til helgens mesterskap i Snowcross.

– Jeg har snakket med de som har baneansvaret, og de kjører snøtil banen fra området rundt nå. I tillegg håper vi det kan dale litt frahimmelen de neste dagene, og da ikke som regn, forteller leder i motorklubben,Kari Malum.

Malum legger til at sånn som banen ser ut nå, sammen medværmeldingene for de nærmeste dagene, så er det ingen fare for at løpet måavlyses.

Midtnorsk mesterskap i Snowcross er en serie løp, som arrangeresi Hemnes, Hattfjelldal, Meråker, Selbu, Tydal, Melhus, Oppdal og Singsås.Meråker og Melhus har sett seg nødt til å avlyse sine løp i år, nettopp pågrunn av snømangel.

Nå satser singsåsbyggene på en fartsfylt lørdag førstkommendehelg, med nesten 60 deltagere totalt.

– Det er rundt 50 påmeldte nordmenn, og noen svensker, fortellerMalum.

Dette er litt mindre enn de har vært vant til tidligere år, mensom forventet trenden denne sesongen tatt i betraktning.

– Det er en nedperiode i sporten, som handler om at det er dyrtå drive med dette, og at rekrutteringen har vært dårlig, forteller Malum.

Likevel har de noen unge favoritter i Singsås, og Malum regnermed at flere av klubbens medlemmer kan gjøre det bra i helgen.

– Vi har Magnus Reiten, han er en lovende, ung kjører. RoarVinsnesbakk kjører jevnt over godt, og gjorde det veldig bra i fjor. Idameklassen har vi Victoria Kirkhus og Elin Engesmo, som også kjører jevnt bra,og så har vi superveteranen Trond Bakås, som absolutt kan hevde seg hvis hanfår en skuter som fungerer bra, forteller Malum.

Mesterskapet er delt opp i juniorklassene 12 – 14 år og 14 – 16 år,mellomklassen «Semi pro stock» for de yngste seniorene, ogseniorklassene «Pro stock» og «Pro open»,samt «Womanpro stock».

«Pro stock» er for skutere med standardmotor, mens «Proopen»er for skutere med trimmet motor.

– Deltagerne i «Pro open» brukerkraftigere skutere, og må mestre en større maskin. Det bråker godt når dissekjører, humrer Malum.

Ødelegger skiløyper med cross-skutere

Falt av snøskuteren under hopp

I bedring etter ulykke på snøscooter

FART: Bildet er fra et snowcross-løp på Bollandsmoen. Arkivfoto: Gunn Heidi Nakrem