Hadde det ikke vært for at Rofstad Odin ble slått av Røyns Stjernen på Leangen den 1. april, ville femåringen etter Moe Odin ha stått med åtte strake førsteplasser. Ikke altfor mange travere er en slik seiersrekke forunt. Men det har vært voldsom utvikling i hesten så langt, med fem seirer på 13 starter i fjor og sju seirer på åtte starter i år. Ingenting tyder på at det stopper her.

Krefter på lager

Ifølge Garberg har hesten vunnet med mye krefter spart. Har man lyktes med det flere ganger, er det selvsagt en fordel når et nytt løp skal avgjøres, det også et stort pluss for hestens psyke.

I Bergen var det Kong Olavs æresløp med 70.000 kroner i førstepremie som ble tatt hjem. Rofstad Odin var i favorittsjiktet, og V75-spillerne hadde gjort den til et tredjevalg. Professor Ø.K. og Brenne Banker var de antatt hardeste imot.

Tett fight

Professor Ø.K. galopperte, Brenne Banker var fort å finne i tet, Rofstad Odin innledet som femtehest fra 40 meter tillegg. Etter at en runde var unnagjort, styrte Garberg Kvål-traveren ut og fram til dødens. Det ble et nappetak mellom disse to, men Brenne Banker og Eirik Høitomt måtte gi tapt for melhusekvipasjen.

- Den har veldig fart i seg og er skikkelig bra. Jeg ville sitte lenger, men de kom bakfra og jeg var tvunget til å gå, uttalte kusken, som tilføyde at neste oppgave kan bli et løp i Østersund til helga.

Thomas Mjøen hadde også hest i løpet. Kashmir tok en fjerdeplass.

Påkjørt

Thomas Mjøen deltok også i Eldings æresløp i Bergen med Villmira. Stor favoritt og forventet vinner av 70.000 kroner var Lykkje Borka og Bjørn Steinseth. Det ble også utfallet. Villmira galopperte, og Mjøen var klar i sin tale etter løpet.

- Steinseth kjørte rett på oss. Det er litt kjedelig.

Steinseth medgikk i seiersintervjuet at det hadde vært litt krangling om posisjoner. Denne episoden fant sted i en forholdsvis tidlig fase av løpet, og dommerne reagerte ikke på den.