Camilla Lund reiste mandag hjem til Norge etter et svært vellykket EM i enkeltdistanser i russiske Kolomna. 25-årinngen fra Melhus gikk inn til sesongbeste på både 1500 meter og 3000 meter i helga.

– Det var en kjempebra helg. Jeg følte meg veldig bra i kroppen fra starten av. Beina føltes lettere og hoftene mykere. Jeg gikk mye bedre på isen enn jeg har gjort på lenge, sier Lund til Trønderbladet like etter at hun har sjekket inn på flyplassen i Russland.

– Jeg innfridde absolutt målene mine på begge distansene. På forhånd tenkte jeg egentlig ikke noe særlig på plasseringene, men jeg hadde lyst til å gjøre gode løp, fortsetter hun.

To gode tider

På 3000-meteren krysset Lund mållinjen på tiden 4.11,89 og ble nummer syv. Dette var tre sekunder raskere enn hun har gått på distansen tidligere denne sesongen.

– Det er lenge siden et skøyteløp har betydd så mye. Jeg hadde lyst til å åpne hardt og ble revet med da hun jeg gikk mot kjørte på fra start. Jeg fikk det litt mot slutten, men klarte å holde ut, oppsummerer Leinstrand-løperen.

På 1500 meter fikk hun tiden 2.02,65, noe som holdt til en 17. plass. Her forbedret hun sesongens bestetid med to sekunder.

– Jeg gikk et godt løp, men følte at jeg hadde litt å gå på teknisk. Jeg måtte gå alene i front, men alt i alt var jeg godt fornøyd. Det ga meg et selvtillitsboost, forklarer hun.

Tenker ikke på OL-uttaket

Lund er ikke bare fornøyd med sin egen prestasjon på isen, hun skryter også av mesterskapet som samlet masse mennesker på tribunen.

– Det var veldig mye publikum og bra trøkk, spesielt den første dagen, sier hun.

Syvendeplassen har ført Lund inn i OL-diskusjonen. Ifølge Olympiatoppens uttakskriterier skal utøverne ha dokumentert en plassmulighet blant de 8–12 beste, skriver adressa.no.

– Hva tenker du selv om dette? Kan du bli aktuell for OL?

– Jeg tenker i utgangspunktet ingenting på OL. Det skal mye til for at det skjer. Det vil i så fall være en kjempebonus, men vi har bare én plass på 3000 meter og den plassen har Ida Njåtun. Hun har gjort det veldig bra i det siste, svarer Lund.

Ser frem mot NM allround

Før jul var hun så stinn av trening at beina ble tunge. Inn mot EM måtte hun derfor ta grep og gå ned på treningsmengden. Det fungerte og Lund traff bra med formkurven i Kolomna.

– Jeg fikk en ekstra formtopp og dermed mer overskudd til å gå fort på isen, forteller hun.

Nå skal Lund være noen dager i Stavanger der hun skal trene med resten av landslaget. Til helga går turen til NM allround i Jevnaker, før det blir verdenscup i tyske Erfurt 19. til 21. januar.

– Det blir spennende med NM.  Jeg håper å holde på godfølelsen og overskuddet fra helga. Det er mange distanser, men jeg har som mål om å være med helt i toppen og gå fire gode løp, sier Lund.

I NM allround er det 500 meter, 1500 meter, 3000 meter og 5000 meter. For å vinne sammenlagt må skøyteløperne gå alle distansene.