Med et hopp på kun 93,6 meter la Jørgen Graabak seg på en skuffende 22. plass under OL-kombinertrennet i normalbakke i Pyeongchang onsdag morgen. Melhusbyggen hadde dårlige forhold da han satte utfor.

– Det er kjedelig. Det ser ut som både jeg og Jan (Schmid) har litt uflaks. Vi får forhold som gjør at vi må levere hopp i absolutt toppklasse for å være i nærheten av medalje, sier en skuffet Graabak ifølge NTB.

Graabak går ut hele 2.28 minutter bak leder Franz-Josef Rehrl fra Østerrike, som leverte sitt livs hopp og landet på 112 meter. Østerrikeren ble belønnet med 130,6 poeng.

Riiber nummer to

Jarl Magnus Riiber, som har sin styrke i hoppbakken, landet på 111 meter og ble belønnet med 126,9 poeng, noe som holdt til 2. plass. Nordmannen starter 15 sekunder bak Rehrl.

Nummer tre etter hoppingen ble japanske Akito Watabe, som starter 28 sekunder bak østerrikeren etter et hopp på 105,5 meter.

Espen Andersen la seg som nummer sju med et hopp på 104,5 meter. 24-åringen går ut 54 sekunder bak Rehrl.

Hopprennet ble utsatt

Jan Schmid hadde også dårlige forhold da han hoppet. Han satte et nedslag på 88 meter og starter 2.47 minutter bak østerrikeren.

På grunn av mye vind i Pyeongchang ble OL-kombinertrennet i normalbakke utsatt med litt over en halv time. Drøye 35 minutter på overtid satte første utøver utfor i hoppanlegget i Alpensia.

Hoppdelen tok lenger tid en normalt å avvikle på grunn av værforholdene, noe som førte til at langrennsdelen er forskjøvet til klokken 10 norsk tid.