Elevene i andre- og tredje klasse på idrettsfag på Melhus videregående skole har siden 1991 arrangert innendørsturnering i fotball i Melhushallen. Totalt 44 lag fra elleve ulike skoler fra Trondheim i nord til Oppdal i sør, kjempet i år om den gjeve tittelen i Melhusbanken Skolecup.

Trønderbladet tok turen innom arrangementet tirsdag ettermiddag. I hallen var Erlend Knutsen Storseth, Victoire Kilomba, Jonas Megård, Dennis Skogås og Magnus Leraand Forseth blant elevene som sørget for gjennomføringen av cupen, som startet mandag og avsluttet med sluttspill torsdag.

– Noe annet enn vanlig skole

Leraand Forseth var utnevnt som cupgeneral og hadde et særlig stort ansvar for at ting gikk riktig for seg.

– Arrangementet har gått som smurt så langt, men det har vært mye jobb. Vi startet å planlegge cupen i oktober i fjor, og nå som den er i gang kan jeg egentlig trekke meg tilbake, sier idrettsfageleven til Trønderbladet.

Med bare én spilleflate var kampprogrammet tett. Det ble spilt fotball fra tidlig morgen til sent på ettermiddagen.

– Det er artig og noe helt annet enn å ha vanlig skole, forteller Knutsen Storseth fornøyd.

– Jeg synes det er veldig interessant å være med å arrangere en så stor cup, skyter Skogås inn.

De fire siste årene er det Strinda VGS som har vunnet gutteklassen i cupen. På jentesiden har KVT vunnet fire ganger de siste fem årene. 2013 var det siste året at et guttelag fra Melhus vant.

– Hvor viktig tror dere cupen er for skolen?

– Vi får jo vist fram skolen vår fra en god side. Det er også veldig sosialt. Vi samler mange fotball-spillere og blir kjent med nye mennesker, sier Leraand Forseth.

– Gøy, men hektisk

Mens tredjeklassingene på idrettsfag hadde hovedansvaret for cupen, var det andreklassingene som sto for salg av mat og drikke i kiosken. De sørget også for å finne sponsorer til arrangementet.

– Det er gøy å være med, men også litt hektisk. Vi gjorde masse forberedelser før cupen startet. Underveis har vi også hatt mange turer til butikken for å fylle på med varer, forteller Nora Byberg.

Ifølge Leraand Forseth var det mange publikummere som tok turen innom cupen i løpet av uka.

– Det er en del pensjonister som er her. De kjøper seg kaffe og bidrar med penger til kassa, sier han.

Startet opp cupen i 1991

Erlend Grønning er faglærer for treningsledelse på idrettsfag på Melhus VGS. I 1991 startet han opp turneringen etter spørsmål fra flere elever.

– Gjennom cupen lærer elevene å bli løsningsorienterte. Målet er at de skal bli gode instruktører. Det finnes et eget kompetansemål for dette, forteller Grønning.

For noen år siden var han i kontakt med Norges Fotballforbund, som kunne bekrefte at skolecupen var Norges største innendørsturnering i fotball for videregående skoler.

– Det er den nok i dag også, smiler læreren.