Melhus avsluttet en sterk vårsesong med å spille 3-3 hjemme mot Levanger 2 mandag og tar nå ferie på 4.plass på tabellen med 18 poeng. Det skiller bare fem poeng opp til serieleder Byåsen, mens det er sju poeng ned til Løten under streken.

Melhus-trener Jan Ketil Berg innrømmer til Trønderbladet at poengfangsten har vært større enn hva laget hadde kalkulert med på forhånd.

- Ja, vi hadde forventet at det skulle bli tøft og at vi måtte kjempe på nedre halvdel for å berge plassen. Nå er fortsatt ikke serien halvspilt og det er mange kamper igjen, men det ser bra ut så langt. Vi har vist at vi har nivået inne og at vi har noe i 3.divisjon å gjøre, sier Berg.

- Vi må huske på at vi spilte i 5.divisjon så seint som for to år siden og har rykket opp to år på rad, legger han til.

Assistenttrener Tore Havdal uttalte til Trønderbladet etter 2-0 seieren borte over Steinkjer 23.juni at han hadde et håp om at laget skulle ta 17 poeng før ferien og at han trodde 30 poeng holdt til å berge plassen i avdelingen. Så langt er Melhus i rute til det.

Tre poengtap på overtid

Melhus åpnet sesongen med å spille uavgjort i sine fem første kamper, før sesongens første tap kom i hjemmekampen mot Kolstad 2.pinsedag. Deretter kom den første seieren i den TV-sendte kampen borte mot Tillerbyen 27. mai.

I to av de fem første uavgjortkampene ledet laget til langt på overtid, der sene baklengsmål har ødelagt både i bortekampene mot Rosenborg 2 og Ottestad. Det samme skjedde i den siste kampen før ferien, hjemme mot Levanger 2, som til slutt endte 3-3.

- Vi har ikke vært dyktige nok til å vinne og avgjøre jevne kamper. I tre av kampene har vi gitt fra oss tre poeng på overtid. Det er så klart litt irriterende. Samtidig har vi hatt litt marginer med oss i andre kamper. Sånn jevner seg som regel ut i løpet av en lang sesong, poengterer han.

Etter hjemmeseieren mot Orkla 3.juni, tok laget en sterk borteseier på Tynset. To uker senere slo de en av opprykksfavorittene Steinkjer, på bortebane.

- Mot Steinkjer var vi veldig gode. Det er nok den beste kampen vår så langt i år. Steinkjer var et veldig godt lag. Jeg synes nivået på 3.divisjon nå er bra. Det er gode lag og jevne kamper stort sett over hele linja. Det er ikke mye som skiller topp og bunn etter at nivået ble spisset, understreker Berg.

MELHUS 3. DIVISJON AVD. 05: Øverst fra venstre: Erik Kvam Hansen, Samim Meskinyar, Øyvind Mathisen, Mats Berg; Philip Totland, Ole Gunnar Øien, Joakim Gundersen Strand, Basem Issah, Petter Borgen, Martin Nilsen, Roy Gunnar Pedersen, Arvid Bjørnbeth, Huy Ta NguyenMidten fra venstre: Tore Havdal (Trener), Jørgen Ofstad, Mats Teksum, Pål Andre Riaunet, Kim Roger Laugsand, Kristian Døhl, Edvard Ølstøren, Håkon Lund, Vetle Tokstad, Even Duesten, Jonas Blokkum, Jan Ketil Berg (Trener). Nederst fra venstre: Roar Strand, Kristian Eggan, Håvard Ler, Lasse Lassen (Fysio), Martin Kusslid, Øyvind Onsøyen, Eirik Ramlo, Thomas Mathisen, Tommy Solem, Geir Holthe. Følgende spillere fra Melhus Senior var ikke tilstede når bildet ble tatt: Sanjar Meskinyar, Torleif Sandvik, Martin Havdal, Adrian Husby, Ole Martin Furuseth, Mats Olsen, Stian Falck, Bjarte Rein. Foto: Fotograf Eidsmo

Best på bortebane

Melhus har tatt seks poeng på sine seks hjemmekamper i Gruva (1-3-2), mens poengfangsten på bortebane faktisk har vært dobbelt så stor (3-3-0). Det betyr at det nyopprykkede laget fortsatt er ubeseiret på sine seks første opptredener på utebane.

- Det er en sterk fasit, men også litt tilfeldig. Vi fikk oss kanskje en liten vekker da vi tapte borte mot Orkla (0-6 red. anm.) i cupkvalikken før seriestart, men vi har hele tiden hatt tro på eget lag og egne ferdigheter. Ofte er det sånn med mine lag at de er "slow-starters" som kommer mer og mer utover sesongen, sier Berg med et smil.

Dersom den trenden fortsetter, har fortsatt Melhus-publikummet mye godt i vente utover høsten.

Skryter av Issa

Basem Issa var en nykommerne som kom til Melhus foran denne sesongen. Berg innrømmer at Issa har levert over det han hadde forventet, og at kanskje spesielt stabiliteten hans har imponert.

- Ja, det er mange som har stått fram. Men, skal jeg nevne en så synes jeg Basem har vært stabilt god og levert bedre enn hva vi trodde. Vi visste at han hadde mye inne da vi hentet han fra Buvik i vinter, men regnet med at det kanskje kom til å ta tid. Han har vært god i flere kamper for oss. Når vi spiller 4-3-3 må vi ha hurtige kanter og en stor, sterk spiss. Både han, Geir Holthe og Sindre Ohrstrand har vært gode, berømmer han.

- I tillegg synes jeg vi har vært solide defensivt og vanskelig å bryte ned. Vi har tross alt bare tapt to av tolv kamper og vist oss svært vanskelige å slå, tilføyer Berg.

Jan Ketil Berg trekker fram Basem Issa som en av de beste blant nykommerne til klubben. Foto: Arkivfoto

Ser etter lokale forsterkninger

- Er det aktuelt å hente noen nye i sommer?

- I utgangspunktet ikke, selv om telefonen ringer ofte med spillere som ønsker å vise seg fram. Jeg ønsker meg lokale spillere, men ser at markedet er lite og det er få som kan gå inn å gjøre oss bedre på direkten. De fleste spillerne som har slitt med skader i vår og sommer er tilbake igjen etter ferien og i tillegg ser det ut til at vi får beholde hele troppen også ut sesongen, avslutter Berg.

Melhus tar nå fri resten av uken, før de starter opp med løpetreninger i regi Roar Strand påfølgende uke. Deretter skal laget etter planen ha 6-7 fotballøkter før serieleder Byåsen venter på bortenbane søndag 28. juli i den første kampen etter ferien.

Med kampstart klokka 18:00 i en rolig periode på fotballfronten er det grunn til å tro at vi får se Melhus på tippekupongen for andre gang denne sesongen.