Etter fjorårssesongen bestemte spillere og trenere i IL Leik at de skulle gå for Norway Cup i 2016. Gothia Cup året før ga mersmak og i morgen tidlig setter spillere og trenere, og sikkert ei stor fangruppe også, seg på bussen fra Korsvegen.

De ankommer hovedstaden tidlig nok til å overvære åpningskonserten med artister som Marcus & Martinus, Sandra Lyng og Julie Bergan. Åpningskampen spilles mot tyske Vaalserquartier FV. De to andre lagene i Leik gruppes er Askim og Eikelandsfjorden.

- Ei gulrot

- Det har vært mya prat om turneringa i det siste, forteller trener Vidar Pettersen.

- Vi bruker cuper som en motivasjon for spillerne, ei gulrot for de som vurderer å gi seg. Jeg tror ikke noen har tenkt å gjøre, men man vet aldri, sier Pettersen.

Sterk vårsesong

For treneren betyr det mest å gi spillerne gode opplevelser, samtidig er er han spent på hvordan laget vil klare seg mot andre lag enn dem de møter til vanlig. I vårsesongen endte de på 2. plass i 2. divisjon.

- Dette er vårt EM og VM. Jeg kommer til å ha mye høyere puls enn foran en vanlig seriekamp. Øyeblikk som dette, at vi kan slå lag som er bedre enn oss er grunn til å holde på med fotball, smiler treneren.

Melhus IL, Gimse IL og Trønder-Lyn har også med lag i årets turnering.