Marit Bjørgen tok sitt tredje NM-gull på like mange dager da skidronningen gikk inn til seier på 15 kilometer med skibytte på Gåsbu lørdag.

Bjørgen startet NM-dagene med å ta gull på sprinten torsdag, mens hun gikk inn til en ny triumf på 10-kilometeren fri teknikk fredag.

Lørdag ble det hele fullført som en real gulltrippel da hun tok sin 24. NM-seier foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga.

– Det ble full uttelling, så jeg er veldig fornøyd med det, sa Bjørgen til NRK etter løpet og la til at hun tidlig skjønte at det ville avgjøres på oppløpet.

– Jeg skjønte fort at det ville bli avgjort på slutten. Det er en fordel å være først opp den siste bakken, og jeg gikk nesten oppå Astrid (Uhrenholt Jacobsen) som var foran. Men så gjennomførte jeg en bra spurt, fortalte hun.

Anne Kjersti Kalvå kom på 7.-plass, 1 minutt og 49 sekunder bak Marit.

Under 15-kilometeren tok Marit teten umiddelbart. Veteranen kom sammen med Silje Øyre Slind, Kathrine Harsem, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Anne Kjersti Kalvå og Anna Svendsen først inn til skibytte.

I fri teknikk ble de sju løperne raskt til en kvintett bestående av Bjørgen, Slind, Haga, Jacobsen og Harsem.

Harsem måtte tidlig slippe de fire andre, mens Haga tok styringen i tetgruppen før passering ved 12,2 kilometer. Da måtte også Slind slippe, mens Jacobsen trykket ordentlig til i de siste bakkene.

Bjørgen og Haga ga imidlertid ikke 30-åringen en eneste meter, og på oppløpet var Bjørgen best og spurtet inn til seier. Hun sa til NRK TV at dagens løp gav gode svar fram til større konkurranser i vinter.

Jacobsen knep sølvplassen, mens Haga gikk inn til NM-bronse.