Til helga fortsetter Melhus/Gimse-damene kampen om opprykket til 2. divisjon og reiser til Sunnmøre for å spille to viktige bortekamper mot Volda/Stranda 2 og Langevåg.

– Vi har ikke spilt kamp siden tidlig i desember, så det kan bli en utfordring. I tillegg har vi et par spillere med influensa, men jeg regner med de blir friske til helga. Med lang reisevei i forkant er jeg spesielt spent på hvordan den første kampen går, sier trener Jan Erik Wiedemann til Trønderbladet.

Tross den lange pausen uten kamper og sykdomsplagene, kan treneren fortelle at spillerne har trent godt gjennom jula.

– Når vi ikke er i hallen er jentene alltid flinke til å trene på egen hånd. De fleste har hatt to økter om dagen, sier han.

Matcher seg mot guttene

Denne uken var laget samlet til årets to første treningsøkter i Melhushallen. Her fikk de testet seg mot noen guttespillere som deltok på treningen.

– Vi får brynt oss skikkelig mot guttene som både er hurtigere og sterkere enn oss. Vi har også jobbet med å finne flyten i de ulike delene av spillet. Mer får vi ikke gjort før bortekampene, forteller Wiedemann.

Helgas motstandere ligger et godt stykke ned på tabellen, men Wiedemann vil ikke beskrive de kommende kampene som enkle av den grunn.

– Det er to gode lag som ikke er så dårlige som tabellen tilsier. Vanligvis spiller de bedre på hjemmebane enn de gjør borte. Det blir en ordentlig prøve for oss, sier treneren.

Fortsatt ikke tapt

På ti kamper har Melhus/Gimse fortsatt ikke tapt. Laget står med ni seire og et uavgjortresultat.

– Skal vi henge med og kapre kvalikplassen er det viktig å vinne alle kampene. Det handler om å være mentalt til stede og være godt forberedt uansett motstander. Kampene til helga blir to nøkkelkamper for å komme i gang etter ferien og finne flyten, sier Wiedemann.

– Tror du dere kan gå gjennom hele sesongen uten å tape?

– Ja, det er mulig, men det handler om å hele tiden være godt nok forberedt og ikke slippe seg ned og klare å ta nye steg. Ting bør ikke avgjøres på tilfeldigheter, forteller han.

Melhus/Gimse spiller i helga to kamper på Sunnmøre. På bildet er Tiril Gunnarson (t.v.), Marie Kristine Rokkones Hansen og Signe Traasdahl Lund. Foto: Thomas Olsen

Skal studere motstanderne

Etter søndagens kamp mot Langevåg blir Wiedemann igjen på Sunnmøre for å få med seg oppgjøret mellom Spjelkavik og Træff. De to lagene er de neste motstanderne til Melhus/Gimse.

– De fleste toppkampene avgjøres med to-tre mål, så det er klart at informasjon om motstanderne er viktig. Det handler om å finne styrker og svakheter som kan vippe kampene riktig vei, forteller han.

På turen skal jentene overnatte i Volda, der den første kampen spilles. Søndag reiser de til Langevåg for helgas siste kamp.

– Mens jeg som trener er mest glad i treningene, synes nok spillerne at kampene er morsomst og mest spennende. Det er derfor ikke noe problem å motivere dem inn mot kamp, sier Wiedemann.