Melhus hestesportklubb ble opprinnelig stiftet i 1989, men de siste årene har aktiviteten så å si vært fraværende. Så stille har det vært at hesteinteresserte i området omtrent har tatt det for gitt at klubben for lengst har avgått med døden. Trolig hadde det vært enden på visa om noen ikke hadde tatt initiativ til å blåse nytt liv i klubben.

Disse «noen» er blant andre Linn Therese Storvold, Ragnhild Hasselø, Maja Bredland Seehuus og Hege Rogstad. Seehuus fremheves av de andre i kvartetten som gründeren bak «nye» Melhus hestesportklubb.

Hun er hestefaglærer på Øya videregående skole og ønsket et samarbeid med lokal hestesportklubb i forbindelse med at skolen skal sette opp ny ridehall på tomta. Ridehallen vil reise seg i løpet av 2013 om finansieringen kommer på plass.

- Skolen ønsker et samarbeid med en allsidig klubb og jeg visste at Melhus hestesportklubb var en klubb med mye variasjon, men jeg måtte sjekke om den fortsatt eksisterte. Etter hver fant jeg ut at, jo da, det skulle gå an å blåse nytt liv i klubben. Men det var hengende håret, forteller Seehuus.