– Det synes helt klart. Jeg har ikke fått den endelige beskjeden om laguttaket, men såpass kan jeg lese av resultatlistene, beklager han.

Andreas gikk alt av IBU-cup i fjor.

Les også: På landslaget

Det var god internasjonal deltakelse på Sjusjøen, og de beste norske, med et par unntak, var på plass.

Andreas presiserer at det meste gikk galt denne helgen. Men verst av alt var det på standplass for den til vanlig så sikre skytteren.

Ingen IBU-cup

Kvål-gutten går for Trondhjems skiskyttere. Som junior tok han flere NM-medaljer, og han har også vært på junior-VM. I sine beste stunder kan han utfordre landslagsgutta.

På lørdagens sprint ble Andreas nummer 27. Det var sterk utenlandsk deltakelse, og i mål var han nummer 13 blant de norske. Norge har seks på elitelaget som normalt går World Cup.  Så er det seks på rekruttlandslaget, som Andreas er en del av.

– Jeg blir selvsagt i rekruttgruppen, men noen IBU-cup til helgen blir det nok ikke, sier Andreas, som da må nøye seg med Norgescup på Geilo.

– Håpløst

På lørdagens sprint fikk Andreas tre bom (2-1).

– Det var tett fremover. Med en runde mindre ville jeg vært rundt nummer ti. Med bare en bom ville jeg avansert enda noen plasser, forteller han. Andreas understreker at han hadde et par hårfine bom.

– Jeg gjør også et jevnt bra, men langt fra topp langrenn, oppsummerer Andreas som da var nummer 13 av de norske.

På søndagens fellesstart gikk det ikke like bra. Feltet ble delt etter resultatene på sprinten i to grupper på 40. Andreas, som gikk i det beste feltet, ble her til slutt 33 (1-2-3-2).

– Det var tragisk dårlig. Åtte bom er nesten håpløst, og farten i sporet var heller ikke mye å skryte av, beklager han.

Vil til EM

I fjor ble Andreas som best nummer fire i EM.

– EM i russiske Tjumen er mitt store mål for sesongen, sier Andreas.

Han presiserer at EM i skiskyting er for utøvere som ikke vanligvis går World Cup.

Andreas gikk alt av E-cup i fjor. Han gikk også World Cup i Holmenkollen.

– Jeg har trent bra i sommer og høst. Ser en bort fra to uker på sidelinjen med sykdom har jeg stort sett fått gjort det jeg hadde håpet, avslutter han.

Les mer om sesongåpningen og andre lokale utøvere i tirsdagens papirutgave!