- Du skulle ha fått lånt disse beina. Det går for så vidt greit, men det er vondt, sier Andersen etter å ha løpt en etappe på drøyt seks kilometer i St. Olavsloppet, som startet i dag.

FØLG ST. OLAVSLOPPET HER (de fleste lokale lagene løper i mosjon mix)

Beina er fortsatt ømme etter at han fullførte Den store styrkeprøven Trondheim - Oslo på godt og vel 16 timer lørdag. Mye nedbør og tildels kraftig vind gjorde styrkeprøven langt mer utfordrende enn mange satte pris på. Andersen var del av en 29 mann stor gruppe fra CK Victoria og Oppdal sykleklubb. 24 syklister kom seg til Oslo.

- Fra Trondheim til Berkåk var det forholdsvis greit. Men det regnet bare mer og mer jo lenger sør og opp på Dovrefjellet vi kom. Etter hvert ble det veldig kaldt og det var flere som slet bare med å bremse. Når det blir sånn må man bare distansere seg, prøve å tenke på noe annet, sier Andersen.

Vindutsatt

I Gudbrandsdalen ble forholdene bare tøffere og tøffere.

- Fra Odda ble det bare mer og mer vind, det verste var at den kom skrått forfra. Det var flere som hadde trøbbel med å holde seg på sykkelen. Fra Eidsvoll er det mer terreng og da tar ikke vinden på samme måten. Likevel kjenner man trekken. Forbi Gardermoen og det området er det mer åpent og da tar vinden igjen, forteller den aktive mosjonisten fra Støren.

Andersen kom seg helt til Oslo og har med det fullført tre av fem styrkeprøver. Årets målpassering omtaler han den som den mest tilfredsstillende.

- Hva holder du på med?!

- Dette er året jeg har vært mest fornøyd med, men også mest sliten. Man har opp- og nedturer og det mentale følger fysikken. Hvis kroppen ikke fungerer så går det løs på det mentale. Men så kvikner man til igjen og da går det lettere. Plutselig ser man lysere på livet igjen, sier han

- Vurderte du å gi deg underveis?

- Ikke denne gangen. Heller i forkant når jeg så alt regnet som bøttet ned. Da måtte jeg spørre meg selv: "Du er nesten 50 år, hva er det du holder på med?" Men man må bare heve seg over det og rett før start er man så fokusert og da tenker man ikke så mye på været, sier han.

Nå er fokuset flyttet over til St. Olavsloppet hvor Sokna-Støren deltar med to lag. Førstelaget lå i går relativt stabilt innenfor topp fem. For andrelaget er det én ting som gjelder.

- For andrelaget handler det om å komme foran Budal, sier Andersen med et smil.