Tidlig fredag morgen sto en delegasjon på nær 20 skiløpere fra Melhus klare for å ta toget til Værnes.

De senere årene har de eldre seniorene i skigruppa gjort det til tradisjon å reise ned til Italia for å delta på styrkeprøven Marcialonga.

– Gledet oss i ett år

Da det i år åpnet seg en mulighet for å ta med enda flere, ble juniorene invitert med. Mellom 8 og 10 yngre løpere fra Melhus ski stiller dermed til start i årets langløpshøydepunkt.

– De har jo hørt så mye prat om dette fra oss veteranene, så de var ikke tunge å be, sier Roar Inge Løkken.

For ham selv blir dette fjerde året han deltar, blant annet i selskap med Audun Bakk, som tidligere har bitt godt fra seg i eliteklassen med Anders Aukland og co.

Les også: Audun Bakk med sterk innsats

– Vi har gledet oss til dette i ett år nå, sier Løkken før avreise.

Full pakke

Det er eventbyrået Nye Høyder som for ellevte gang arrangerer tur til Marcialonga og det populære turrennet, som gås over 70 kilometer fra Moena til Cavaleze gjennom den kjente dalen Val di Fiemme i Nord-Italia.

Melhus-seniorene har vært fast inventar på turen, der de reiser ned med et eget chartret fly og bor på hotellet som byrået disponerer.

– De legger opp hele løpet for oss, med alt fra mat og hotell til smøring, sier Løkken.

Tro på juniorene

I år har antall overnattingsplasser blitt utvidet, noe som åpnet for at enda flere fra Melhus ski kunne delta.

– Det blir morsomt å ha med ungdommene på turen, og flere av dem kommer helt sikkert til å gjøre det svært godt, mener Løkken, og trekker fram blant andre Lone Johansen og Magnus Øyaas Håbrekke, som begge har imponert med topplasseringer så langt i sesongen.

Les også: Magnus til topps i Norgescup-renn

Juniorene skal gå en noe kortere utgave av den 70 kilometer lange eliteløypa.