Det er sistnevnte heller skeptisk til. Flere ganger har Flå-trener Asgeir Hatlen diskutert en mulig sammenslåing med Melhus/Gimse-sjef Jan Erik Wiedemann. To sterke navn i lokale klubber som møtes for første gang på en årrekke.

- Hadde klubbene oppi her samarbeidet, kunne vi fått til noe stort sammen, men det er det ingen interesse for. Vi burde hatt et felles herrelag og damelag fra Klett til Hovin, sier Hatlen til Trønderbladet. Dette er hans personlige utspill, og ikke tatt opp i Flå IL.

Han fnyser når vi prøver å piffe opp helgens 3. divisjonsoppgjør, der begge lag muligens ligger litt kunstig lavt på tabellen i forhold til prestasjonene. Flå-treneren mener potensialet i Gauldaen er større enn som så og vil ha to seniorlag og et 18-årslag med samme navn.

- Ingen drar og ser på dem

- Gauldal Håndball kunne tatt ansvar for rekruttering i de små klubbene i Horghallen og Melhushallen. Hjulpet til med spillerutviklingen lokalt, slik at vi kunne fått vårt eget topplag. Da hadde interessen økt betraktelig. Det er trist at et 3. divisjonsoppgjør er toppen av iskaken her distriktet, slår han fast.

- Det hjelper ikke å få et 2.-divisjonslag på Flå eller i Melhus heller. Det er ingen som drar og ser på dem, fortsetter Hatlen.

Mens Gauldal Fotball ble tvunget gjennom på grunn av spillermangel i Flå, Lundamo og Hovin, tror Melhus/Gimse-trener Wiedemann at dette ikke vil bli noe av i overskuelig fremtid.

- Hvis man skal få til slike ting, må det være et opprinnelig ønske fra begge klubber om å satse helt i toppen. Jeg vet ikke om han forstår hvor mye som kreves for å ta steget helt opp i 1. divisjon eller eliteserie. Men det er en morsom tanke at vi kan få til ting selv i stedet for å sende spillere til Kolstad og Byåsen, sier Wiedemann.

- Blir et enmannsshow

Den tidligere Strindheim-treneren mener han var gjennom en lignende prosess da han var trener for byklubben så sent som i 2015.

- Den prosessen er ekstremt krevende og den ferden kommer jeg ikke til å begi meg ut på en gang til. Det blir et enmannsshow, sier Melhus/Gimse-treneren.

- Jeg har sagt til ham hvis du skal kjøre det løpet, blir det med meg som applauderende tilskuer. Det lasset drar ikke jeg og jeg tror ikke noen i Melhus ønsker å slå seg sammen med Gauldal heller. Det er en fjern tanke de nærmeste ti årene, hevder Wiedemann.

Hatlen ser for seg en modell der seniorlagene til både damene og herrene er slått sammen, samt de eldste aldersklassene på juniorsiden. Moderklubbene vil fortsette som før, der Gauldal Håndball vil bistå og ta ansvar i rekrutteringsarbeidet.

- Tenk muligheter

- Hvis folk er edru og ikke hadde brydd seg om fargene, er det realistisk. Tenk på innhold og muligheter. Da må det skje noe på organisasjonsplanen. Det må være sterke krefter som går sammen. Ungene, ungdommene og håndballen hadde tjent på et lag som alle hadde hatt lyst til å se. Laget vårt! Det er klart hallene hadde vært fulle hvis vi hadde hatt et flaggskip, sier Hatlen ivrig.

- De lokale klubbene skulle fortsatt som før med rekrutteringsarbeid, jeg snakker om et flaggskip på toppen som virkelig står frem lokalt. Sjansen for at folk hadde sett det fremfor å dra inn til byen og se Kolstad eller Byåsen, er stor, fortsetter han.

Flå-treneren mener dagens interesse ikke er i nærheten av sitt potensial.

- Lokalansvaret hadde vært stort hver uke, for å sørge at moderklubbene holdt seg ved like som rekrutteringsgrunnlag. Hadde man fått til det! Slik det er i dag er det bare foreldre og venner som ser kampene, sier Hatlen.

- Vil koste altfor mye

Tilbake på Melhus begrunner Wiedemann sitt lunkne syn på ideen med at han tror det vil kreve for mye.

- Det der har vært hans store drøm i lang tid. Jeg syns det er fint at han har ambisjoner og et ønske om å få til ting, sier Wiedemann.

- Men hvorfor mener du det er en fjern tanke?

- Fordi det ikke finnes noen i klubben med de ambisjonene. Vi skal til 2. divisjon. Å konkurrere med Kolstad og Byåsen vil koste altfor mye og kreve altfor mye ressurser. Det har vi ikke. De folkene som jobber her i dag, jobber rimelig mye allerede. Det er ikke naturlig å tenke at vi skal enda et steg opp, sier han.

- Redd for svingning

Lørdagens kamp blir uansett spennende, der damelagene møtes for første gang på en altfor god stund. Wiedemann mener Melhus/Gimse er favoritter – dersom de kommer opp på sitt beste nivå.

- Vi kan slå hvem som helst i denne avdelingen, men jeg er mest redd for svingningen i bunnivået vårt. Det må opp, understreker Wiedemann.

Avkast mellom hvitt og grønt er klokken 18 i Melhushallen.

Melhus/Gimse-trener Jan Erik Wiedemann synes ikke det er noen god idé å slå sammen topphåndballen i Flå og Melhus/Gimse. Foto: Marius Schjei Dahl