Fredag kveld ble «Idrettens hederskveld» avholdt i Trondheim. Det ble delt ut en rekke priser, blant annet ildsjelpriser til Martin Borten (NMK Melhus) og Ivar Olav Aune (Rognes IL). De fikk velfortjent ros for all frivillig innsats som legges ned i idretten.

Det vanket også idrettsstipend på 15.000 kroner til snøskutercrossutøver Magnus Sagen Reiten fra Singsås. Han er blant landets beste i sin idrett.

– Det betyr ganske mye å få en sånn pris. Snøskutercross er en liten idrett, derfor er det moro at noen av oss får prisen, sier han.

Stort budsjett

– Noe spesielt du skal bruke pengene på?

– Nja, kanskje nye ski til skuteren. Pengene kommer også godt med til reiser og de kan også legges i ny skuter, sier han.

En ny skuter koster fort over 100.000 og i tillegg kommer kostnader til vedlikehold. Reiten vil ikke ut med hvor stort budsjettet er for å holde satsningen i gang, men bekrefter at det er betydelig summer.

– Det blir noen hundre tusen kroner. Om vinteren bor vi på hotell omtrent hver helg, forteller han.

Til Sverige for snø

Som skiløpere er snøskutercrossutøverne ivrige etter å komme seg på snø når dagene mørkere og kaldere. For Reiten betyr det ofte å krysse riksgrensen.

– Vi pleier å dra til Sverige, for eksempel Østersund.

Nå for tiden går det i basistrening som styrke, balanse og utholdenhet, og singsåsbyggen er ukentlig på Toppidrettssenteret i Granåsen.