Melhus innledet årets sesong med å spille uavgjort i sine fem første kamper før laget røk 2-4 hjemme mot Kolstad i forrige serierunde. I flere av kampene har laget hatt tre poeng i lomma til langt på overtid, men sluppet inn mål og mistet verdifulle poeng borte både mot Rosenborg 2 og Ottestad. I søndagens TV-sendte lokaloppgjør mot Tillerbyen på bortebane, hadde endelig laget marginene på sin side.

Det var en smørblid Melhus-trener Jan Ketil Berg vi traff i minuttene etter kampslutt søndag:

- Endelig! Der satt den, utbrøt Berg og sikter så klart til lagets første trepoenger i årets 3.divisjon.

Til tross for et massivt kjør fra hjemmelaget i 2.omgang, red Melhus stormen av og kunne bokføre sesongens første trepoenger i banken.

Det var mye folk tilstede på søndagens TV-sendte oppgjør

- Det er klart det sniker seg inn en ekstra følelse på slutten i dag også, men heldigvis bar båten helt hjem. Fantastisk deilig å få den første seieren, poengterer han.

- Jeg synes vi er gode i 1.omgang i dag, men sliter utover i 2.omgang og blir spilt veldig lave, legger han til.

- Best i tre av fem

Melhus fikk en drømmestart på oppgjøret da nykommer Sindre Ohrstrand sendte laget i ledelsen allerede etter fem minutter og kunne fort både scoret to og tre før dommeren blåste for pause.

- I dag var vi på fra start av. Gutta var fokuserte og ville virkelig vinne denne kampen. Vi har snakket hele uka om at det ikke betyr noe ekstra å ha TV-kameraer tilstede og det synes jeg vi mestrer bra i 1.omgang, sier Berg.

Les mer om Banens beste spiller ifølge Rekdal

Og endelig hadde dere marginene med dere?

Vi har hatt en del utur, men i dag er marginene endelig med oss. Jeg synes vi har vært best i tre av de fem kampene vi har spilt uavgjort i og fortjent å vinne uten at vi har fått med oss mer enn ett poeng fra de kampene. Når du i tillegg mister seieren på overtid i to kamper på rad, smaker det naturligvis veldig godt å få den første seieren. At kampen gikk på TV, tror jeg ikke hadde allverden å si, men vi får håpe folk synes det var artig å se oss spille og at det ga mersmak, smiler han.

Melhus-jubel etter 1-0 scoringen

Markerte seg direkte

Sindre Ohrstrand signerte nettopp for Melhus og markerte seg som matchvinner allerede i sin andre opptreden for klubben. Etter å ha kommet inn som innbytter hjemme mot Kolstad 2.pinsedag, fikk han tillit fra start søndag. 24-åringen fra Kristiansund markerte seg likegodt med å bli matchvinner før han måtte ut med en liten skade et kvarter ut i 2.omgang.

- Det er ingen fare. Jeg fikk meg en liten lårhøne, så jeg tok ingen sjanser. Forhåpentligvis er jeg tilbake igjen til neste kamp, sier Ohrstrand til Trønderbladet.

Roar Strand var tilbake i Melhus-trøya søndag da han erstattet en skadet Håvard Ler en halvtime inn i kampen.

Hvordan var det å spille i dag?

- Det er så klart ekstra morsomt å spille foran TV-publikum og gøy å bli matchvinner. Jeg har slitt med skader og vært lenge borte fra fotballen, men føler jeg har blitt godt mottatt i gruppa og trives veldig godt, forteller Ohrstrand etter å ha blitt intervjuet av Eurosport som kampens eneste målscorer.

- Jeg er fortsatt motivert og har lyst til å spille fotball på høyt nivå. Det er mange gode fotballspillere i Melhus, så forutsetningene for å berge plassen i 3.divisjon tror jeg absolutt er tilstede, uttaler kantspilleren som til daglig både bor og jobber i Trondheim.

Tett og jevnt

Neste kamp for Melhus sin del er hjemmekamp mot Orkla neste søndag. Med søndagens første trepoenger klatret laget opp på 8.plass på tabellen med åtte poeng og samtidig over streken, mens søndagens motstander Tillerbyen nå er tabelljumbo med sine fem poeng.

- Det er fortsatt tidlig å se på tabellen, men dagens seier var selvfølgelig viktig. Nå kan vi se oppover på tabellen. Det er så tett og jevnt i denne serien at hvert poeng er viktig. For oss var det veldig deilig å få den første seieren nå etter å ha kjempet litt i motbakke innledningsvis. I dag hadde vi endelig litt marginer med oss, avslutter en fornøyd Melhus-trener.