– Jeg tror det går veien, sier Mona Fagerland Kalvå.

Hun har ledet gruppa som har utarbeidet planene for Gaula FK, som fra og med 2016 kan være Gauldalens nye fotballklubb.

Tirsdag kveld satt hun sammen med Robert Olsvik i Sør Trøndelag Idrettskrets og beskuet mens Frode Reppe fra Lundamo presenterte planene for et ikke udelt positivt publikum.

Kritiske spørsmål

– Det virker som om det var mange positive folk, selv om de hadde noen kritiske spørsmål. Etterhvert virket det som de egentlig var positive til opplegget vårt. Jeg tror det går den veien vi ønsker, sier Fagerland Kalvå.

Tviler på stort flertall

– Folk i alle grender er for og imot, men jeg tror og håper de skjønner at dette er den beste løsningen. Jeg snakker med en del folk på kamper og det virker som folk er positive. Jeg tror vi får ja fra alle, men om det blir stort flertall vet jeg ikke, sier Fagerland Kalvå.

Hvorfor er det te det beste alternativet?

– For alle tre klubbene er det det. Hvis vi bare hadde hatt to klubber, ville den tredje stått uten tilbud. Jeg tror det er enklere å drive fotballavdeling når det er større medlemsmasse. Vi slipper unna mer styrearbeid og kan konsentrere mer på aktivitet og det sportslig. Mye spiller inn, sier hun.

For at Gaula FK skal bli en realitet trenger de tommel opp for samarbeidet fra alle tre klubbene. Både Flå, Lundamo og Hovin har sine årsmøter på torsdag om en uke.

– Vi er veldig spent. Jeg håper det dukker opp masse folk og stemmer, sier Fagerland Kalvå.

På overtid

Med tre døtre med mange timer i Hovin-drakta har den Karmøy-fødte lederen i gruppa ingen medfødt relasjon til Hovin, men innrømmer at det blir rart om fotballgruppa nå kan være ferdig.

Trøndelag Fotballkrets har uansett advart mot at samarbeidsklubben Flå/Lundamo/Hovin allerede er på overtid.

Med arbeidsfargen svarte drakter er det meningen at klubben bedriver barne- ungdoms- og senioridrett. Resten av arbeidsgruppa har bestått av Anders Holte, Kjell Ove Mælen, Lars Arne Andreassen og Ola Martinsen.

Hva mener du vil være det beste for fotballframtida?

Si din mening i kommentarfeltet under eller diskuter saken på Trønderbladets Facebook-sider!

POSITIV: Robert Olsvik fra Sør Trøndelag Idrettskrets, her ved siden av GFKs foreløpige leder Mona Fagerland Kalvå, virket positiv til prosjektet. Foto: Marius Schjei Dahl
FLÅ/LUNDAMO: Her sitter representanter fra Flå og Lundamo, mens Frode Reppe talte Gauldal FKs sak på hjemmebane. Foto: Marius Schjei Dahl