–Vi har fått så mye skryt, forteller en veldig fornøyd leder for trimavdelingen i Gimse idrettslag, Arne Petter Kjøraas.

På ettermiddagen på søndag hadde han akkurat fått 251 glade turgåere inn over målstreken, like etter at himmelen hadde åpnet seg for en skikkelig regnskur. De aller fleste kom i mål uten å bli gjennomvåte.

Les også: Melhussyklist deltok i verdens hardeste 400-metersløp

Mange nye turgåere

Forhåndspåmeldingen til Topp 4 i år var en god del lavere enn i fjor, og Kjøraas antar det kan handle om usikre værmeldinger og at det var pinsehelg. Når over hundre møtte opp til start på søndag likevel, uten å ha meldt seg på på forhånd, ble antallet veldig bra.

–Det kom veldig mange nye deltagere, og mange fra Trondheim. Vi har nok klart å spre budskapet godt i år, sier Kjøraas.

Formålet med arrangementet er i utgangspunktet å gi folk en mulighet til å bli kjent med området og oppdage turmuligheter.

Erfarne arrangører

Det var fjerde gang Gimse idrettslag arrangerte Topp 4, og Kjøraas sier de har fått stadig mer grep om arrangementet, og får gjennomført på en god og veldig tilrettelagt måte. Det er et mål for Gimse idrettslag på sikt, at Topp 4 skal bli en inntektskilde, men så langt har de gjort en del investeringer, som gjør at de ikke har kommet dit ennå.

En tur for alle

Turen dekker toppene Våttåsen, som ligger 403 meter over havet, Storknuken på 375 meter, Gråskarven på 381 meter og Blisteråsen fremre på 330 meter over havet. Hele løypa er til sammen på rundt to mil, noe arrangørene antok ville ta rundt fire-fem-timer for en normalt trent turgåer. Men i dette turarrangementet er det ingen skam å legge opp til et selvvalgt antall topper, og det ble t-skjorte på alle som deltok, uansett hvor mange topper de besteg.

Turen til den første toppen var spesielt tilrettelagt for de yngste, med poster underveis, og bolle- og saftstasjon på toppen. I startområdet stilte for øvrig samarbeidspartner Sparebank1 med tursjokolade til alle som gikk over startstreken - før turen hadde begynt - så her var det lagt opp til en koselig tur, uansett. Alle sjokoladene var til og med nummerert, med trekning av premie på sjokoladenumrene.

Tar et år til

Neste år er det femårsjubileum for Topp 4, og det ingen tvil om at arrangørene gjentar suksessen.

–Vi er kjempefornøyde! Det var veldig bra, smiler Kjøraas.

Noen etternølere gikk turen på mandag, og det er ennå mulig å delta på tirsdag. Da må deltageravgift betales, og startkortet hentes ved start på egen hånd, og leveres i Brekkåsen idrettsbarnehage etterpå.