Gaardens Viktor fra Øysand var tirsdag det store utropstegnet i Östersund da han tok sin tredje seier på rad i år. Jomar Blekkan tok tidlig ledelsen og hadde lekestue med konkurrentene.

- Han avsluttet sinnsykt fort og gikk de siste 500 meterne på 1.20, noe som er varmblodsfart. Han dro fra med 30-40 meter. Det er veldig bra og helt utrolig, sier trener Beate Halvei Klomstad til Trønderbladet.

- Blir bedre og bedre

Syvåringen, som går sammen med eliten på Leangen, har sprudlet av energi i januarløpene.

- Jeg har ingen forklaring på hvorfor han nå er så god. Fra og med i fjor sommer og fram til nå har han bare blitt bedre og bedre, forklarer hun.

- Tror du han kan fortsette den gode formen?

- Jeg har jo et håp om det, men han får ta et løp om gangen. Han kommer til å få en pause hvis han viser svakhetstegn, sier Klomstad og legger til at hesten betyr mye for henne.

Trøblet som femåring

Som fireåring var Gaardens Viktor en av de beste, men året etter var han plutselig ute å kjøre.

- Det ble nesten ingen starter og vi fant ikke ut hva som var feil. Som fireåring skadet han seg i et par løp, så det kan hende det var det som satt i hodet, forteller hun.

For å få hesten tilbake fant Klomstad ut at hun måtte starte helt på skrætsj. Gaardens Viktor fikk blant annet gå rutineløp på Leangen.

- I fjor kom han skikkelig tilbake og vant det første løpet. Han har bestandig hatt god kapasitet, men det er utrolig bra å komme tilbake etter å ha vært så langt nede, sier treneren.