Noralf P. Brækken-trente Evil Enok M.E. ble i forrige uke tilkjent seieren i storløpet Oslo Grand Prix etter at at italienske Urlo dei Venti ble tatt for brudd på dopingreglementet.

Når også B-prøven viste seg å være positiv, betyr det at annenhesten i mål Evil Enok M.E., blir flyttet opp på 1.plass og mottar førstepremien på hele 1 500 000 kroner.

Sporet en felle?

Førstkommende lørdag er Brækkens nye stjernetraver på farten igjen. Da venter Norgesmesterskapet på Biri ved Gjøvik, der vinneren av løpet får 250 000 kroner. Evil Enok M.E. trakk førstespor bak startbilen, noe som vanligvis er et bra spor, men siden 5-åringen ikke har vist seg spesielt startrask kan sporet bli en felle dersom han blir sittende fast.

Dersom trener og kusk Brækken kommer seg ut et spor tidlig, blir de definitivt å regne med. Den ferske Oslo Grand Prix-vinneren blir garantert blant de mest betrodde i løpet. Den verste konkurrenten trolig blir Lionel, som vant løpet i overlegen stil i fjor. Lionel står i spor to bak bilen, og får deleier Gøran Antonsen i sulkyen igjen denne gang.

Det kan bli en herlig duell.

Flere muligheter

Noralf P. Brækken skal også ut med stallhesten Magnums Sebastian i V75-5. Ekvipasjen står i spor ni bak bilen i bakspor i et løp med flere gode konkurrenter, mens den ferske norgesmesteren for damer, Ragnhild Bjørnbeth også skal kjøre to løp på Biri lørdag.

Hun prøver seg bak Greis Jorun i et V5-løp tidlig på dagen, mens hun får muligheten bak formsterke Il Oda i et V75-løp i Hoppecupen med 50 000 kroner til vinneren.

Det kan bli en spennende lørdag sett med Melhus-øyne.