På litt bakglatte ski gikk Fredrik Riseth likevel en gnistrende god prolog. Johannes Høsflot Klæbo var igjen i en klasse for seg selv, men med 6. plass var Riseth videre med god margin i lørdagens verdenscupsprint på Lillehammer. Drømmen om finale fikk leve noen timer til, men allerede i kvartfinalen kom han skjevt ut. Den vanligvis så startraske 22-åringen kom bakpå og forsøket på å vinne posisjon endte i «knuffing» med svenske Emil Jönsson. Kvartfinalen ble i det hele tatt en stressende affære for Riseth som endte på 4. plass i sitt heat. Håpet om å gå videre på tid ble knust allerede i påfølgende heat.

- Jeg var ikke forberedt på en sånn start, for det er veldig sjelden jeg kommer sist ut. Når det skjer klarer jeg ikke å tenke rasjonelt og gå ordentlig på ski. Jeg blir litt satt ut, forteller Riseth.

Han innrømmer at det var skuffende å ryke allerede i kvarten. Han hadde minst sett for seg en semifinale. Samtidig er det en god erfaring for hvordan en skal takle et løpsopplegg som blir annerledes enn en har sett for seg. Spørsmålet er om OL-drømmen røk i helga.

- Jeg gikk ikke fort nok til å bli tatt med videre, men vi får se. Det kommer en sprint i NM, Piteå (skandinavisk cup) og kanskje Planica, sier Riseth.

Denne uka blir det i hvert fall trening hjemme i Trøndelag.

- Nå er det hjem for å trene og så blir det kanskje renn i Meråker til helga. Jeg får se hva kameratene mine tenker. Hvis flest drar til Meråker, drar jeg sikkert også dit. Da får jeg en skikkelig gjennomkjøring, sier melhusgutten.

Størenrennet på lørdag er også aktuelt med samme begrunnelse som over. Deretter venter skandinavisk cup i Vuokatti med sprint og en klassiskdistanse.