Jan Schmid forsvarte verdenscupledelsen med glans da han spurtslo Akito Watabe i lørdagens verdenscuprenn i kombinert i franske Chaux-Neuve.

Verdenscupleder Jan Schmid ville gjøre alt han kunne for forsvare ledelsen i Frankrike. Schmid og Jørgen Graabak sørget for norsk dobbeltseier i Val di Fiemme forrige helg.

Schmid hoppet 114,5 meter som sistemann i hoppbakken. Han gikk dermed ut 27 sekunder bak Akito Watabe på en fjerdeplass før langrennet. Det var hans soleklart beste hopp i Frankrike, etter å ha trøblet på trening og i kvalifisering. Graabak sikret seg også et greit utgangspunkt før langrennet med ett drøyt minutt opp til Watabe.

I langrennet ble Schmid og Watabe raskt en duo, og på oppløpet var Schmid den raskeste.

Finske Ilkka Herola tok tredjeplassen. Jørgen Graabak ble nest beste nordmann på femteplass.

Jarl Magnus Riiber ble best av de norske i hoppbakken på andreplass, 22 sekunder bak Watabe, men falt tilbake til 12.-plass i langrennet, over ett minutt bak vinneren.

Kokslien ute av det

Espen Andersen var strålende fornøyd med sitt hopp på 113,5 meter i gode vindforhold. Andersen var 48 sekunder bak teten før langrennet, og ble til slutt nummer 16.

Espen Dahlhaug Bjørnstad og Magnus Krog fikk ikke ut maks i sine hopp. Det skilte henholdsvis 1.52 og 1.34 opp til Watabe. Krog gikk seg opp til 12.-plass, mens Bjørnstad falt tilbake til 33.-plass. Den plasseringen delte han med Mikko Kokslien, som mislyktes helt i hoppbakken og greide kun 98 meter. Den langrennssterke løperen var hele 2.28 minutter bak bestemann i hoppbakken.

Det er lagkonkurranse i Frankrike søndag.

Moan er syk

Magnus Moan sliter med blant annet sår hals og stiller ikke til start. Mens resten av kombinertlandslaget reiste til Frankrike, ble Moan igjen i Seefeld, hvor laget har ladet opp den siste tiden.

– Magnus blir liggende igjen i Seefeld. Vi håper at han blir raskt frisk, og at vi får se ham på startstreken i Seefeld, sa landslagssjef Kristian Hammer.

Det er verdenscup i Seefeld neste helg.